Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Onko Ylen tarkoitus levittää kristittyjen vastaista asennetta?

Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösessä perjantaina 7.6. keskusteltiin muun muassa kristillisyyden näkymisestä suomalaisessa kulttuurissa. Yksi ohjelman vakiokeskustelijoista, kosmologi Kari Enqvist toi esiin, että Suomi maallistuu vauhdilla. Tosin se tapahtuu hiukan jälkijunassa verrattuna muuhun Länsi-Eurooppaan.

Monet ihmiset eivät välitä evankelisluterilaisen kirkon viestittämästä kristinuskon sanomasta. Se johtaa puolestaan kirkosta eroamiseen, eikä lapsille anneta kristillistä kastetta.

Enqvist teki johtopäätöksen: on mahdollista, että kirkko tulee entistä taantumuksellisemmaksi. Kun liberaalisti ajattelevat jättävät kirkon, sinne jää ”hyvin niinku tiukkapipoiset ihmiset”.

Ja vielä suoraa lainausta Enqvistiltä, joka hahmotteli mahdollista skenaariota: ”Kristillisyys jää sitten jonkun ydinjoukon vähän niin kuin semmoisen SS:n harteille.” Tämä luonnehdinta kirvoitti äänekkään hyväksyvän naurun muissa keskustelijoissa.

Olen melko ahkera Ylen ohjelmien kuuntelija. Kulttuuriykkönen ei ole Ylen ainoa ohjelma, jossa ilmeisen selvästi raamattu-uskovaiset kristityt leimataan.

Oletteko muuten kuulleet kristityn vertaavan ateisteja tuohon Enqvistin tyyliin?

Olisipa mukavaa sanan- ja ilmaisuvapauden merkeissä kuulla Yleltä ohjelmia, jossa nämä leimatut kristityt voisivat itse tuoda näkemyksiään tiettäväksi.

Kuinkahan äänekkäästi sosiaalinen media lähtisi räkyttämään, sylkemään ja halventamaan kristittyjä, jotka antaisivat samanlaisen täyslaidallisen kuin Enqvist tämän tästä uskovia kohtaan?

Oletteko muuten kuulleet kristityn vertaavan ateisteja tuohon Enqvistin tyyliin, jonka joku saattaisi laskea vihapuheeksi?

Yle on mielipiteen muokkaaja. Kun Enqvist sen kanavilta laukoo ylimieliseen tyyliinsä ammuksia uskovia kohtaan, voisin minäkin kysyä, eikö hän itse ole tiukkapipoinen ateisti, joka on ottanut harteilleen ”semmoisen SS:n” tyylisen jyrkän roolin, ettei siihen muita näkökulmia mahdu?

Ja kysynpä vielä, onko Ylen tarkoituksena julkisen rahoituksen (=verovaroin ylläpidettävänä) instituutiona levittää enemmänkin tätä raamattu-uskovaisten kristittyjen vastaista asennetta?

Nämä ihmiset ovat Enqvistin mielestä taantumuksellisia. Entäpä hän itse? Onko hän taantunut ateismiinsa?

Anne Joutsjärvi

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi