Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ehdotus asumisen ajokortista ehtoineen oli erinomainen

En lue yleensä kolumneja, joiden otsikot ilmoittavat sen kertovan jostakin tylsästä arkipäivän jokapäiväisyydestä. Poikkeuksellinen otsikko ja ajankohtainen aihe saavat kuitenkin minut silloin tällöin kolumnin lukijaksi, kuten Etelä-Suomen Sanomissa 15.6.

Kiitos Ruska Paronen. Kirjoitus oli aivan loistava ja kuvauksellinen sisällöltään. Lisäksi se on hyvin aikaan liittyvä. Tästä aiheestahan paljon kirjoitetaan muun muassa Näppituntumalla-palstalla.

Kuvauksellinen teksti veti lukijan hyvin mukaansa kaikkine esimerkkeineen. Kolumnissa ei ollut yhtään tyhjää tekstiä, vaan kaikki oli täyttä asiaa. Kerta kaikkiaan loistavaa jutun juoksutusta. Sitä paitsi – tuo ehdotus asumisen ajokortista ehtoineen oli erinomainen.

Itselleni aihe oli myös ajankohtainen, koska seinän takaa olen joutunut osallistumaan erilaisten venäläisten asukkaiden vaientamiseen ja karkottamiseen taloyhtiöstä. Yläkerrasta joutui juuri lähtemään seitsemänhenkinen perhe, koska he eivät ohjeista ja varoituksista huolimatta sopeutuneet kerrostaloasumiseen.

Tekivät jopa poliisille ilmoituksen, että heitä häiritsijöitä häiritään. Poliisi kuuli heitä ja lopetti tutkinnan alkuunsa. Ilmeisesti vuokraisäntä kyllästyi, ja sanoi vuokrasuhteen irti, koska joutui vuokralaistensa aiheuttaman häirinnän osaselvittelijäksi.

Kerrostaloon sopeutumattomuus ei suinkaan ole etnoilmiö, vaan väitän, että suomalaisten häiriköinti on lisääntynyt viime vuosikymmeninä. Eivät yksin ryyppyveikot ja -siskot ja riitelijät, vaan aivan "tavalliset" asujat, jotka eivät halua ottaa huomioon muita ihmisiä ympärillään. Elävät kuin pellossa, kuten suomalainen sananlasku sanoo.

Kerrostaloon sopeutumattomuus ei ole etnoilmiö, vaan väitän, että suomalaisten häiriköinti on lisääntynyt.

Ilmeisesti yleinen lisääntyvä levottomuus on kansantauti, joka leviää entistä laajemmin ja nopeammin. Rokotetta ei ole vielä keksitty.

Tähän liittyy myös toinen ajan ilmiö, eli nämä kaljupäämiehet ja tuulitukkanaiset, jotka menevät pihalla huomaamatta, tervehtimättä ja vastaamatta tervehdykseen.

Minusta oli jopa huvittavaa, kun Näppituntumalla vaadittiin, että pitäisi saada kulkea pihalla rauhassa ilman, että häiritään tervehtimällä. Tämä tietenkin saattoi olla pilateksti, mutta kuitenkin osuva.

Kiitos siis, Ruska Paronen, onnistuneesta otsikoinnista, loistavasta sisällöstä ja kuvauksellisesta tekstistä sekä rakentavasta ehdotuksesta!

Lisää näistä levottomista kaivataan tekstejä! Psykologilla olisi varmasti asiaa asiasta. Minulla on arvosana jopa eläinpsykologiasta, mutta sekään ei oikein sovellu näihin metelöitsijöihin.

Lasse Koskinen
Lahden kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu (ps.)
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi