Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Keinoja koiratappelujen ehkäisemiseksi löytyy

Äskettäinen äärimmäisen surullinen tapaus Lahdessa herätti paljon ajatuksia. Ensinnäkin taistelukoirarodut ja niiden risteytykset tulisi kieltää. Toiseksi, yhden koiran pitäisi riittää kullekin seuralaiseksi.

Jos yksi koira riuhtoo hihnassa, sitä on helpompi hallita kuin kahta, ja jos se pääsee hyökkäämään pienemmän kimppuun, tilanteeseen on mahdollista puuttua esimerkiksi vetämällä raivopäätä lujasti hännästä tai takajalasta.

Kaksi koiraa provosoi toisiaan, eikä taistelun tiimellykseen pääse puuttumaan. Jos toinen rähisee ja riuhtoo, toinen myös, jos toinen hyökkää, toinen myös. Olisi järkevää, että perheessä saisi olla yksi koira ilman veroa, mutta toisesta koirasta tulisi maksaa haittavero.

Kolmas syy tällaisiin murhenäytelmiin on se, että rodunjalostuksella on aikaansaatu aivan liian suuria kokoeroja. Iso koira ei voi ymmärtää, että jo yksi puraisu voi tappaa pikkuruisen lajitoverin. Pitäisi siis suosia keskikokoisia rotuja, ettei syntyisi niin paljon kokoeroista johtuvia vaaratilanteita.

Tietenkin tappeluihin on paljon muitakin syitä, kuin tässä mainitsemani, mutta niitä voi jokainen koiranomistaja pohdiskella mielessään.

Sinikka Murto
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi