Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jalkapantakirjaus pois hallitusohjelmasta

Turvapaikkapolitiikka on ottanut askeleen eteenpäin mustan ja synkän hallituskauden jälkeen, mutta vielä tarvitaan muutoksia hallitusohjelman kirjauksen muuttamiseksi turvapaikkapolitiikan osalta.

Positiivista on se, että hallitus on päättänyt nostaa kiintiöpakolaisten määrää sekä halunnut auttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta saamaan töitä silloin, kun häntä ei voi palauttaa sotaakäyviin maihin.

Vaikka tämäkään ei mielestäni takaa pakolaisuuden oikeuksia täysimittaisesti, on se silti askel oikeaan suuntaan. Mielestäni ketään ei pitäisi roikottaa löyhässä hirressä tulevaisuuden suhteen, vaan tarjota reiluja mahdollisuuksia olla osana yhteiskuntaa.

Hallitusohjelman peruskirjaus siitä, että säilöönoton sijasta käytetään jalkapantaa, ei anna kovin reilua kuvaa yhteiskunnasta. Jos tällainen ajatusmaailma ujutetaan vankilamaailmasta siviilimaailmaan, ollaan aika lähellä poliisivaltion toteutumista.

Jätetään pantarangaistukset mieluummin rikosmaailmaan.

Jätetään pantarangaistukset mieluummin rikosmaailmaan ja aletaan miettiä pehmeämpiä keinoja paperittomien ongelmien setvimiseksi.

Helsingin Diakonialaitos on Suojattomat-hankkeessaan vuonna 2017 miettinyt paperittomien ongelmien ratkaisuun keinoja, joita valtiovalta voi lähteä miettimään ongelmien ratkomiseksi.

Ensinnäkin palveluiden paperittomien auttamiseksi tulee löytyä helposti yhdestä paikasta. Jokaisella paperittomalla tulee olla oikeus majoitukseen, toimeentuloon, terveyteen ja opetukseen, jotta suomalaisessa yhteiskunnassa voi selviytyä. Paperittomat ovat myös erilaisessa asemassa paikkakunnasta riippuen, joten heidän asiansa tunnistaminen on tärkeää.

Muistetaan, että paperittomat ovat asemansa takia alttiita hyväksikäytölle ja että paperittomien status on helppo askel radikalisoitumiseen ja riski ongelmakäyttäytymiselle kasvaa.

Sami Korkiakoski
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi