Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kesäloma lähestyy, ei päihteitä alaikäisille

Maamme aikuisväestön tulee kantaa vastuunsa siitä, etteivät päihteet etsiydy nuorten käyttöön ja siten vahingoita heidän terveyttään ja tulevaisuuttaan.

Alkoholin ja tupakan myynnin ikärajavalvonta on lain velvoittama ja välttämätön suojatoimi alaikäisten päihteidenkäytön ehkäisemiseksi.

Siitä huolimatta monelle alaikäiselle nuorelle myydään päihteitä tänäkin kesänä. Asia on erityisen ajankohtainen koulujen päättöviikonloppuna ja kesäloman alkaessa.

Oma lukunsa ovat päihteitä nuorille välittävät tai antavat aikuiset. Heillä on vakava peiliin katsomisen paikka. Entisestään raitistuvaa nuorisoa tuetaan vain, kun rohkaisemme heitä päihteettömyyteen kaikissa valinnoissaan.

Päihderiippuvuusriskiä ei pidä ottaa myöskään nuuskan tai kannabiksen osalta, vaan tukea nuoria terveellisten ja turvallisten valintojen tekemiseen. Aikuisten tulee rakentaa yhdessä nuorten kanssa järkevää arkea ja juhlaa.

Paljon onnea valmistuville ja kaikille kesälomaansa aloittaville. Huolehditaan yhdessä nuortemme turvallisuudesta. Siksi kaikkien kannattaa kulkea selvin päin kesään!

Marko Kailasmaa
Raittiuden Ystävät ry
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi