Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jos ambulanssi ei hae eikä taksi tule, silloin on ruumisauton paikka

Viittaan ESS:n mielipidesivulla 18.5. olleeseen Marja-Leena Taavilan kirjoitukseen.

Minulla on ollut vammaispalvelun kuljetuskortti vuodesta 2007. En puutu rahoitukseen, turhempaankin sitä laitetaan, mutta jos kerran luvataan ministeritasolta kotiin hoitaa, niin hoitakaa sitten.

Mielestäni yksi niitä harvoja asioita, mikä Lahdessa toimii, on Matkapalvelun kuljetuspalvelu. Rollaattorin kanssa asioita hoitavana minulla on kokemus, että kuljetuspalvelusta kun soitan kyydin, saan parasta asiakaspalvelua, mitä huonokuntoinen voi saada.

Lämpimät kiitokset teille, jotka olette hyvin ja ammattitaidolla palvelleet minua ja saattajaani. En halua kilpailutusta, koska sillä tavalla laatu menee heikoksi, tulee työttömiä lisää, ja asiakkaat kärsivät moninaisesti.

Taavilan kirjoitusta lukiessa tuli mieleeni lukemattomat keskustelut ihmisten kanssa, kun he eivät ymmärrä, mikä ero on kuljetuspalvelulla (tuloraja sekä vammais- tai sosiaalinen etu) ja kela-taksilla.

Matkapalvelukeskukseen olen saanut tarvittaessa yhteyttä, vain harvoin on ollut pieni viive. Kela-taksiuudistuksessa on ollut myöhästymisiä, ja olen joutunut soittamaan, onko autoa tulossa.

Älkää ihmiset käyttäkö Matkapalvelun kuljetusmatkoja terveydenhoidon asioihin, ne ei kuulu sinne. Opetelkaa käyttämään kela-taksia ja pyytäkää kuitti, joka tarvitaan maksukattoon.

Jos saan sydäninfarktin, en todellakaan mene kuljetuspalvelukyydillä sairaalaan, vaan silloin tilataan ambulanssi. Haloo 112.

Jos ambulanssi ei vie, niin kuin usein käy, silloin soitetaan uudestaan. Jos ei vieläkään tule, niin kela-taksi vie. Jos sekään ei tule, niin sitten UlaTaksi – tai sitten onkin jo ruumisauton paikka.

Näin Lahdessa.

Marja-Leena Tiikkaja
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi