Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Selkeämpi opaste, poliisilaitokselle ei löydetä

Olen käynyt kevään aikana usein kävelylenkillä. Kuljen monesti Hennalan viihtyisän kasarmialueen teillä.

Mielelläni opastan kotikaupungissani asuvia tai vierailevia ihmisiä. Olen huomannut, että samoilla reiteillä kulkevat ihmiset eivät ole kovin mielissään, kun he joutuvat haeskelemaan poliisilaitosta.

Olen kohdannut jalankulkijoita, jotka ovat tulleet alueelle bussilla. Toiset ovat tulleet polkupyörällä. Monet etsivät poliisiasemaa omalla autollaan. En tiedä, mistä kaukaa he tulevat, mutta ihmiset ovat yleensä melko harmistuneita. Avusta ja opastuksesta he sen sijaan ovat kiitollisia.

Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiasema on Lahdessa. Se palvelee Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakuntia. Kai sitä voi kutsua Lahden pääpoliisiasemaksikin.

Ihmiset kuitenkin kysyvät lyhyesti aina ”poliisia”. Poliisilla on hieno logo, joka on laajasti tunnettu. Sitä voisi käyttää hyvin myös opasteissa, vai voiko?

Merkittävä julkinen palvelupiste pitää olla hyvin opastettu aivan Hennalan risteyksestä saakka. Selkeä opaste tulee olla etenkin Esikuntakadun risteyksessä.

Nyt siinä on tienviitta Esikuntakadulle ja tolpan puolivälissä on kohtalaisen vaatimaton opaste Hämeen poliisilaitokselle.

Poliisilaitoksen rakennus ei mitenkään selkeästi näyttäydy poliisiasemana pääväylälle. Tie on myös kovin liikennöity ajoväylä. Nykyisenlaista opastusta on vaikea huomata.

Haluan tällä kirjoituksella kiinnittää huomiota siihen, että tärkeä julkinen palvelulaitos tulee olla eri puolilta tulevien ihmisen helposti löydettävissä. Poliisihan tuo meille turvallisuutta.

Terttu Pohjolainen
kokoomuksen varavaltuutettu
Lahti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi