Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jalkapallostadion, uimahalli ja hotelli, kaikki Lahden hiihtokeskukseen

Oli erinomainen kirjoitus tällä osastolla, urheilun mesenaatilta Reijo Mäki-Korvelalta liittyen historialliseen Kisapuiston jalkapallostadioniin. Viimeksi tämän lehden pääkirjoituspalstalla.

Lahti on olympiakaupunki. Muistan olleeni Isäni ja veljeni kanssa siellä 1952 olympialaisten aikaan katsomassa Puolan ja Ranskan ottelua.

Lahti suurten kaupunkien joukkoon

Jos Lahti aikoo Suomen kuuden suuren kaupungin joukkoon, mikä on varmasti kaikkien lahtelaisten vaatimus, on täällä oltava myös Tampereen Ratinan tasoinen tapahtumakenttä katsomoineen. Sellaista ei kannata rakentaa Kisapuistoon.

Te lahtelaiset olette kustantaneet maailman parhaimman hiihtostadionin. Sinne saadaan varmasti muutamalla miljoonalla Suomen toiseksi paras jalkapallostadion. Katsomo täyttää vaatimukset. Vastahan siellä penkit vaihdettiin. Vihreä ruoho ei ole ongelma mihinkään aikaan vuodesta.

Lahdessa on oma menestyvä sähkölaitos. Hiihdot eivät voi olla ongelma nekään – aikatauluasia. Kaikki merkittävä urheilu ja suuret tapahtumat tulisi keskittää sinne, mistä Lahti tunnetaan ympäri maailmaa eli hiihtostadionille.

Sinne tulisi myös rakentaa uusi hotelli ja 50 metrin uimahalli, Rinne Jalkarannantien varressa olisi paikka, jonne syntyisi Suomen hienoin kylpylähotelli, urheiluhotelli.

Hotellioperaattorit kilpailisivat paikasta. Mihin sitä säästetään? Hotelliin ei tarvittaisi lahtelaisten rahaa lainkaan, päinvastoin. Tontista saisi miljoonia – niillä jalkapalloilijoiden toiveet toteutettaisiin.

Karjalaishenki saisi syttyä uudelleen

Lahdessa ei ole enää menestyvää palloilevaa Viipurin Reipasta, josta kehkeytyi 1960-luvulla Suomen mestaruuksia voittanut Lahden Reipas. Mutta nyt on aika 50-luvun karjalaisten hengen syttyä uudelleen. Sillä pikkukaupungista ahkerien hämäläisten sitkeällä työllä tehtiin merkittävä suomalainen kaupunki.

Ympäri maan tunnettiin Asko, Upo, Isku, Raute, Manko, Mallasjuoma, Oululainen, samoin Felix Krohnin rakennuttama konserttitalo, hotelli, keilahalli.

Jussi Mäkelä
Hollola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi