Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ensi- ja turvakoti sai normiavustuksen

ESS uutisoi 12.5. lyhyesti otsikolla ”Lahden ensi- ja turvakotiin suurin potti”. Artikkelissa kerrottiin sosiaali- ja terveysjärjestöille jaetuista avustuksista Veikkauksen pelien tuotoista.

Päijät- ja Kanta-Hämeeseen STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) avustuksia saa kaikkiaan yli 80 järjestöä. Artikkelissa mainittiin lisäksemme muitakin avustusta saaneita omalla sarallaan merkittäviä päijäthämäläisiä järjestösektorin toimijoita.

Artikkeli on kuitenkin herättänyt sen lukeneiden keskuudessa kysymyksiä. Mistä ylimääräisestä rahasta on kysymys ja miksi noinkin paljon?

Kyseessä on meille normaali jo vuosikymmenien ajalta tuttu avustusmenettely, jolla yhdistyksemme määrätietoisen avustushaun pohjalta rahoitetaan merkittävä osa perustyötämme.

Aiemmin avustusasioita hoiti suurelle yleisölle paremmin tuttu RAY (Raha-automaattiyhdistys). Muutama vuosi sitten pelitoiminta jäi RAYn vastuulle ja pelituottojen jako sosiaali- terveysministeriön alaisella järjestöjen avustuskeskukselle STEAlle.

Uutisointiin oli kyllä aihetta siinä mielessä, että yhdistyksemme sai tänne Päijät-Hämeeseen kohdistuvaa avustusta vuodelle 2019 enemmän kuin koskaan aiemmin.

STEAn jo pitkään avustamien työmuotojemme lisäksi saimme rahoituksen Pidä kiinni –avopalveluyksikön toiminnan käynnistämiseen. Yksikön uusi viiden hengen työryhmä keskittyy auttamaan päihdeongelmien kanssa kipuilevia vauva- ja pikkulapsiperheitä.

Toiminnan taloudellisten edellytysten turvaaminen on tärkeää toimintaympäristön muutokset huomioiden. Yhdistyksen monipuolinen eri työmuotojen ammatillinen toiminta rahoitetaan kuntien avustuksina ja ostopalveluna, STEAn avustuksilla sekä valtion tuella.

Yhdistyksellämme on hoidettavanaan artikkelin otsikossa mainittu ”suuri potti” ja samalla vastuullinen ja arvokas tehtävä. Sen haluamme hoitaa hyvin ja huolellisesti.

Jukka Ihalainen
toiminnanjohtaja
Lahden ensi- ja turvakoti ry

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi