Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Kukaan ei koskaan kysynyt, miten me lapset voimme

Viranomaiset: Välillä kotonamme kävi poliisi, välillä palokunta.

Viime aikoina ESS on tarjonnut paljon mielenkiintoista luettavaa. Sunnuntaisuomalaisessa (12.5.) kerrottiin turvapaikanhakijoita auttaneesta Kaarina Heiskasesta. Hänen esittämiinsä syytöksiin vastasi Esko Repo Maahanmuuttovirastosta (Lukijalta 18.5.).

Lisäksi maanantaina oli otsikolla Rohkea uskaltaa puhua -artikkeli siitä, miten vain lapsen hyvinvoinnista puhutaan neuvolassa. Oma jaksaminen tai parisuhteen ongelmat jätetään mainitsematta. Koskettavaa tekstiä oli myös jutussa Kaksi tarinaa, kun mieli pettää.

Tähän jatkoksi voin kertoa lyhyes-ti omaa tarinaani.

Voittajia ei ollut, olimme häviäjiä kaikki.

Lapsuuteni ja nuoruuteni 1970-luvulla olen viettänyt kodissa, jossa vanhemmuutta ei ollut. Isäni vei alkoholi, äitini kova työ ja uskonto. Me lapset olimme kuin tuuliajolla.

Välillä kotonamme kävi poliisi, välillä palokunta. A-klinikan kautta isäni yritti raitistua siinä kuitenkaan onnistumatta. Mikään näistä viranomaisista ei kertaakaan ottanut huomioon meitä lapsia.

Kukaan ei koskaan tullut kysymään meiltä, miten voimme tai jaksammeko käydä koulussa. Äitiäni pahoinpideltiin ja hänen henkeään uhattiin. Kotimme oli siis taistelutanner, riitaa ja vihapuhetta oli paljon. Voittajia siellä ei ollut, olimme häviäjiä kaikki.

Toivon asioiden olevan nykyään paremmin. Aloitin kirjoitukseni ottamalla esiin maahanmuuttajat/turvapaikanhakijat.

On täysin selvää, että osa heistä pakenee oikeista syistä, ja heitä tuleekin auttaa. Ymmärrettävää on myös se vastustus ja kritiikki, joka maahanmuuton kustannuksiin kohdistuu.

Onko Suomi jotenkin vastuussa siitä, että esimerkiksi eri uskontokuntien väliset riidat johtavat sotaan? Voisiko YK ottaa vastuun suurissa pakolaisvirroissa, jotta raha ei päätyisi salakuljettajien taskuihin?

Lopuksi vielä tärkeä kysymys. Voidaanko minun kokemustani verrata jonkun toisen kärsimykseen. Onko siihen mittaria?

Ellu K

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi