Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Sitra syyllistää aiheetta

Sitra laskee hiilijalanjäljestä, että päästöjä on leikattava paljon. Ilmastotavoite 1,5 astetta on mahdoton saavuttaa alle tuhannesosan päästöillä, joista ihmisten henkilökohtaiset vaikutukset ovat mitättömän pienet.

Pakkasen ja etäisyyksien takia on luonnollista, että päästöjä syntyy, kun maata hoidetaan. Suomalaisen hiilijalka on reilusti negatiivinen, kun metsien kasvu otetaan huomioon.

Jos verrataan Intiaan, elintasoa tulisi laskea roimasti. Silloin tulisi lopettaa kaikki ilmaispalvelut ja palkka maksettava vain tuottavan työn teosta.

Hiilijalanjälkeä voi käyttää, kun verrataan esimerkiksi liikkumistapoja tai vaatteita toisiinsa. Hiilipäästöt pitää laskea pinta-alaa kohti ja luonnon kestokyvyn mukaan. Tällöin voidaan havaita, että Suomi on jo hoitanut asiansa kuntoon.

Suomalaisten syyllistäminen on aiheetonta, koska väestö kasvaa hitaasti ja hiilidioksidia sitoutuu päästöjä enemmän viheralueisiin.

Saksaan verrattuna hiilitaseemme on kymmenen kertaa parempi, eikä ole tarkoitus, että Suomen metsät ovat EU:n päästöjä varten.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto yrittää viedä loputkin itsenäisyydestä. Jos ilmastosopimukset ovat epäreiluja, ne on irtisanottava.

Pentti Heikkilä
FK, Nastola

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi