Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Hoitotyön johtajia ei voi enää vähentää

Osastonhoitajia ja apulaisosastonhoitajia ei voi enää yhtään vähentää.

Viime vuosina on sosiaali- ja terveydenhuollossa ollut vallalla ikävä trendi, jossa hoitotyön johtajia on vähennetty. Hoitotyön johtajilla tarkoitetaan hallintoylihoitajia, ylihoitajia sekä hoitotyön lähiesimiehiä, kuten osastonhoitajia ja apulaisosastonhoitajia.

Tehy selvitti äskettäin hoitotyön johtajien jaksamista kyselyn avulla. Kyselystä käy ilmi, että hoitotyön johtajia on vähennetty.

Erityisesti lähiesimiesten kuten osastonhoitajien vähentäminen vaikuttaa kielteisesti koko toimintaan ja hoitohenkilöstön hyvinvointiin.

Kyselyn mukaan hoitotyön johtajien jaksaminen on kovilla. Lähivuosina hoitotyön johtajia jää myös joukoittain eläkkeelle.

Päättäjien olisi tajuttava, että sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt eivät toimi ilman lähiesimiesten johtamisosaamista.

Esimerkiksi päivystyspoliklinikan, teho-osaston, vuodeosaston, synnytysosaston tai leikkausosaston toiminnan järjestäminen niin, että kaikki toimii läpi vuorokauden päivästä toiseen, vaatii monen palasen ja yksityiskohdan yhteensovittamista.

Hoitotyön johtajat johtavat maassamme lähes 300 000 hoitotyöntekijää.

Päättäjien olisi ymmärrettävä, että lähiesimiesten määrän vähentäminen on todellinen uhka potilaiden hoidolle ja henkilöstön jaksamiselle. Sosiaali- ja terveydenhuollosta ei voi vähentää enää yhtään osastonhoitajaa tai apulaisosastonhoitajaa.

Millariikka Rytkönen
puheenjohtaja, Tehy

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi