Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahden mäkimontulle strategia vuosikymmeneksi

Aivan oikein, että hallitus ei hyväksynyt rinnekatsomon isoa remonttia. Mäkimontulle on laadittava seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi strategia. Mitä halutaan, mitä se maksaa ja mitä se tuottaa veronmaksajille, yrittäjille ja Lahdelle? Seuraavassa muutamia kehittämisvinkkejä.

Miten talvikautta voidaan paremmin hyödyntää? Mäkihypyn harrastajia, nuoria saatava enemmän mukaan ja sitä kautta mäkeen käyttäjiä. Perustetaan mäkihypyn akatemia Lahteen, Pajulahteen, Vierumäelle. Eri pituisia keinolumilatuja, lumilautamäkiä perheiden käyttöön 1.12.–30.4., kohdeasiakkaina pääkaupunkiseudulla asuvat ja paikalliset. Joka kuukauden ensimmäinen viikonvaihde ladulla ja mäessä kansalliset Salppurin teemahiihtokilpailut lapsille, aikuisille, senioreille, firmoille.

Miten kesäkautta voidaan paremmin hyödyntää? Kerran kuussa kansainväliset mäkikisat. Ylämäkijuoksukisat: kansainvälinen kilpasarja, kansallinen nuorten ja seniorisarjat, lasten sarjat. Hyödynnetään kaikkia kolmea mäkeä. Mäkiautokisa pikkumäessä ja urheilukentällä polkuautokisat.

Koko perheen suunnistuskisat, maastojuoksukisat, maastopyöräkisat latupohjilla. Kansainväliset ja kansalliset konsertit, isojen firmojen henkilökunnan kesätapahtumat. Kaupunkilaisten infotilaisuudet, vuosijuhlat, seurakunnan tilaisuudet. Kesäteatterinäytökset, urheilukentällä Salppurin yleisurheilukisoja; juoksukisat, kenttälajikisat.

Se, mitä uusia toimintoja tästä listasta valitaan, vaikuttaa tuleviin remontteihin.

Torille iso Salppurin infotaulu, jossa live-kuvaa ja jossa kerrotaan, mitä mäkimontussa juuri nyt tapahtuu ja mitä ensi viikolla.

Toimijoiksi, järjestäjiksi haastetaan Lahden seudun yhdistykset, tapahtumajärjestäjät. Jokaiselle riittää ainakin yksi tapahtuma vastuulle. Tämä lisää yhteisöllisyyttä.

Se, mitä uusia toimintoja tästä listasta valitaan, vaikuttaa tuleviin remontteihin, katsomouudistuksiin, esiintymislavan paikkaan ja helppoon pystyttämiseen, esteettömyyteen, viranomaisten vaatimuksiin.

Jos ennakkovalmistelut ovat puoliksi valmiina tapahtumissa, Lahden vetovoima kasvaa ja saatu vuokra on nykyistä suurempi.

Pekka Rusila

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi