Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Miksi Lahti tukee moottorirataa Iittiin?

En ymmärrä Lahden kaupungin päätöstä tukea Kymiring-moottorirataa Kymenlaaksoon kahdella miljoonalla eurolla. Moottoriradan toiminta on haitallista polttomoottorisaastetta lisäävää ja siten ilmaston kannalta tuhoisaa.

Moottoriurheiluun (mikä siinä on urheilua?) liittyvä vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin suuntaava ajotapa innostaa siirtämään myös arkipäivän liikennetapahtumiin radalta nähtyjä temppuja.

Ajotapahtumiin saapuminen tulee aiheuttamaan ruuhkia ja tarpeetonta vapaa-ajan autoilua, mitä Sitra vastikään on kehottanut välttämään.

Tuntuu myös oudolta, että Lahdesta lähdetään KOKO Lahti Oy:n kautta tukemaan Kymenlaakson yritystoimintaa, on kyseenalaista kuuluuko tällaisen yritystoiminnan tukeminen edes kunnan toimivaltuuksiin.

Lisäksi aikaisemmin toimineet moottoriratayritykset osoittavat, että vastaavat moottoriradat eivät ole Suomessa edes olleet kannattavaa liiketoimintaa.

Sitra kehottaa jo rajoittamaan vapaa-ajan autoilua ilmastomuutoksen vuoksi. Vastaavat vetoomukset tulevat ajan mukaan lisääntymään. Lähiaikoina joudutaan todennäköisesti myös kieltämään ja rajoittamaan polttomoottorikäyttöisten autojen käyttöä.

Yhä uusia toimenpiteitä ja rajoituksia joudutaan tekemään ilmastomuutoksen seurauksena.

Me, jotka olemme katselleet maailmanmenoa hieman kauemmin, muistamme vielä, että Keimolan moottorirata alkusuosion jälkeen rappeutui ja tuhoutui.

Keimolan moottorirata kaatui 1970-luvun öljykriisin vuoksi, Kymiring tulee kaatumaan ilmastomuutoksen aiheuttamiin rajoituksiin.

Tuntuu käsittämättömältä, että alijäämäisen budjetin Lahti katsoo järkeväksi tukea naapurimaakunnan todennäköisesti tuhoutuvaa yritystoimintaa.

Jouko Kivi
lahtelainen veronmaksaja

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi