Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: KymiRing-Lahti joutaa pois ympäristöpääkaupunkikisasta

Lahti siis päätti valtuuston aika tiukan äänestyksen jälkeen (ESS 14.5.) lähteä rahoittamaan naapurikuntaan rakennettavaa moottorirataa Kymi Ringiä. Asia ei ollut ihan helppo päättäjillekään, kun muutamat mielipiteet muuttuivat vielä kalkkiviivoilla.

Eipä tuo ole ihan helppo asia tavan tallaajallekaan, lahtelaiselle veronmaksajalle. Aika hyviä perusteluja löytyy suuntaan ja toiseen.

Minun mielestäni on pikkusen kummallista, että Lahti lähtee tuntuvalla panoksella mukaan hankkeeseen, joka sijoittuu toisaalle. Toki sinne toimijaksi pääsee kaupunkiomisteinen Lahti Event, joka ei kyllä liiemmälti ole kyennyt hankkimaan ja hoitamaan tapahtumia omaan kaupunkiinkaan tai sen liepeillä jo oleviin tapahtumapaikkoihin.

Paikkojahan on: urheilukeskus, Kisapuisto, Launeen pellot, satama, Pikku-Vesku, Mukkulan tapahtumapuisto, Hennala, Pajulahti, Messilä (toki Hollola!), Vierumäki (toki Heinola). Pitäisikö lahtelaisen toimijan nimi muuttaa; Iitti Event?

Tulee miettineeksi, mitä ne kaasuttelutapahtumien lisäksi KymiRingillä järjestettävät toiminnot ja tapahtumat ovatkaan? Etenkin sellaiset, jotka eivät onnistuisi noissa aiemmin mainituissa paikoissa, joiden suuntaan Lahti Eventin luulisi toimivan?

Siitähän saataisiin pieni säästö pesämunaksi KymiRingiin menevään kahden miljoonan "investointiin".

Jos muutamina päivinä tai viikonloppuina Kouvolan tien varressa ajetaan moottoriajoneuvoilla kilpaa, mitä niinä noin 350 muuna vuodenpäivänä tehdään? Entäs talviaikana?

Tässä tilanteessa Lahden kyllä tulisi vetäytyä siitä ympäristöpääkaupunkikisasta, jotta kaupunkimme päätöksenteossa ja toiminnoissa olisi edes jotain linjaa. Muuten Lahdelle nauravat naurismaan aidatkin!

Siitähän saataisiin pieni säästö pesämunaksi tuohon KymiRingiin menevään kahden miljoonan "investointiin" ja niihin muihin maksuvelvoitteisiin, joita KymiRing-touhusta Lahdelle jatkossa mahdollisesti lankeaa.

Valitsemamme kuntapäättäjät ovat ”puhuneet” ja asiaintila on tämä. Ei siis enää mutinoita ja ei kun odottelemaan hulppeita tapahtumia ja uusien hotellien ynnä muiden nousemista Lahteen.

Menestystä KymiRingille!

Pertti Vartiainen
lahtelainen veronmaksaja
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi