Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Liitoskunnat pitäisi ottaa paremmin huomioon

Päijät-Hämeessä on tapahtunut viime aikoina suhteellisen paljon kuntaliitoksia, esimerkiksi Nastolan liittyminen Lahteen ja Hämeenkosken liittyminen Hollolaan.

Kuntaliitoksia tapahtuu yleensä, kun pienemmillä kunnilla ei ole varaa kustantaa julkisia palveluita. Kuntaliitoksilla pyritään parantamaan pienemmän kunnan taloudellista tilannetta ja palveluita.

Kuntien laajetessa liitettyjen kuntien palvelut ovat heikenneet, vaikka tarkoituksena on ollut parantaa liitettyjen kuntien tilannetta. Hämeenkoskelta palvelut ovat kaikonneet pääosin Hollolaan.

Hämeenkoskelle suurin menetys on ollut terveysaseman palveluiden siirtyminen Hollolan keskustaan. Etenkin vanhempien ihmisten on vaikeaa päästä maaseudulta lääkäriin Hollolaan. Kulkuyhteydet julkisella liikenteellä ovat huonot, varsinkin jos et asu Hämeenkosken "keskustassa".

Nastolan kaikkoavien palveluiden myötä sieltä on lähtenyt muun muassa Nastopolin lukio. Nastolalaiset haluaisivat pitää oman terveysasemansa. Lukion lakkauttamisen takia nuorten koulumatkat pitenevät, eivätkä huonot julkiset kulkuyhteydet auta asiaa.

Toivoisimme Hollolan ja Lahden ottavan liitoskunnat paremmin huomioon ja varmistavan palveluiden helpon saamisen. Jos palvelut eivät ole helposti saatavilla, ihmiset muuttavat niiden luokse. Liitoskunnat voivat muuttoliikkeen seurauksena jopa autioitua.

Haluaisimme myös monipuolisempaa tekemistä ja kehitystä kuntakeskuksien ulkopuolelle. Niitä tarvitaan, jotta ihmisten viihtyvyys lisääntyy.

Essi Kantola, Kia Kokkonen ja Helmi Grönlund
Heinsuon koulu
Hollolla
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi