Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jos palkkaus ja työolot olisivat kunnossa, niin hoitajapulaa ei olisi

Työnantajat ovat kertoneet olevansa huolissaan vanhustenhoidon hoitajapulasta ja sijaispulasta kesän lähestyessä. Väitetään, että hoitajia ei ole riittävästi saatavilla. Väitetään myös, että kotihoito tulisi kärsimään sitovasta ympärivuorokautisen hoidon mitoituksesta.

Olemme jälleen tilanteessa, jossa ongelman ratkaisua yritetään välttää. Ratkaisu vaatii nimittäin rahaa.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on varoitellut jo vuosia tulevasta työvoimapulasta. Tästä huolimatta hoitajien työoloja on heikennetty jatkuvasti. Työnantajat ja poliittiset päättäjät ovat luottaneet siihen, että hoitajia riittää aina, vaikka alan epäkohtiin ei puututa.

Vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoitusta oltiin laskemassa 0,4:ään muutama vuosi sitten ja vain SuPerin voimakkaan vaikuttamisen johdosta tämä saatiin estettyä. Säästötoimien vaikutuksia ei haluttu nähdä. Nähtiin vain säästötoimien välttämättömyys.

Hoitajia riittää jatkossakin vanhustenhoitoon, sekä ympärivuorokautiseen hoitoon että kotihoitoon, kun työolot ja palkkaus ovat kunnossa. Hoitajat ovat erittäin motivoituneita ja kokevat työnsä merkitykselliseksi, mutta heidän on ajateltava myös omaa jaksamistaan ja toimeentuloaan. Hoitajien kutsumusta ei saa käyttää hyväksi, eikä se elätä työntekijää.

Hoitajien kutsumusta ei saa käyttää hyväksi, eikä se elätä työntekijää.

Riittämätön hoitajamitoitus, kuormittava työ ja pieni palkka ovat ajaneet hoitajia muille aloille. He tekevät myös yhä useammin muita kuin koulutustaan vastaavia tehtäviä.

Koulutetuille hoitajille on siirretty muun muassa pyykkihuoltoa, ruoanlaittoa ja siivousta. Hoitajia ja tukipalveluhenkilöstöä (kuten laitoshuoltajat, keittiötyöntekijät ja siistijät) ei ole riittävästi työpaikoilla.

On tärkeää, että hoitajat voivat keskittyä hoitotyöhön ja tukipalveluhenkilöstöä palkataan tukipalvelutehtäviin.

Työntekijät haluavat työskennellä aloilla ja työpaikoissa, joissa heitä arvostetaan ja heidän hyvinvointiinsa suhtaudutaan vakavasti. On työnantajan vastuulla huolehtia siitä, että työntekijöitä on riittävästi.

Työntekijät ovat itsekin huolissaan kesän sijaispulasta. Hoitaja on lähtökohtaisesti vastuussa vain siitä, että hän tekee omat työtehtävänsä työvuoronsa aikana. Työvuorojen pitää olla etukäteen tiedossa.

Työntekijän ei tarvitse kantaa vastuuta koko palvelusta. Työntekijä ei voi vaikuttaa olemassa olevaan työvoimapulaan, eikä se ole hänen vastuullaan.

Silja Paavola,

puheenjohtaja,

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Lue myös: Hoivajätit purkavat viimein vaientamisen kulttuuria, sanovat hoitajajärjestöt – "Työ alan epäkohtien korjaamiseksi on vielä täysin kesken"
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi