Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahden mäkimontun miljoonaremontti torpattava

Pari viikkoa sitten huomasin Etelä-Suomen Sanomista, kiitos Vili Uuskallion, jutun Lahden mäkimontun miljoonaurakasta. Ihmettelin, kun liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenenä en tiennyt asiasta mitään.

Aloin kysellä remontista soittamalla kymmeniä puheluita. Kukaan poliitikko, eivät edes lautakuntien puheenjohtajat, tienneet asiasta mitään. Vasta Tilakeskuksen projektipäällikkö Tomi Tenhuselta sain asiallista tietoa.

Valtuuston budjetissa oli 730 000 euron määräraha projektia varten. Tekstiosassa oli maininta "yleisurheilukentän korjaaminen" (oli jäänyt edelliseltä vuodelta). Mäkimontusta ei ollut mainittu sanaakaan.

Tammikuussa konsernijaos päätti käyttösuunnitelmasta. Siinä mäkimonttu oli jo listalla. Hinta oli noussut 1,1 miljoonaan euroon. Tämäkin oli vain mainittu liitteessä, eikä yksikään jäsen ollut huomannut sitä.

Tämä kaikki on pois lasten ja nuorten liikunnan rahoista.

Tämän jälkeen virkamiespäätöksellä toteutettiin urakkatarjouskilpailu, johon tuli kolme tarjousta. Halvin Sassenita-yhtiö 1 059 000 euroa. (Huono aika tarjouksille ohitustien urakoiden takia).

Tässä vaiheessa toimitilajohtaja Mauri Koistinen tuli liikunta- ja kulttuurilautakuntaan esittelemään projektia. Hinta oli nyt noussut jo 1,3 miljoonaan euroon eikä minkäänlaisia vaikuttavuusarvioita.

Samalla selvisi, että liikunta- ja kulttuurilautakunta maksaa 15 vuoden ajan rinnevuokraa 128 832 euroa. Tämä kaikki on pois lasten ja nuorten liikunnan rahoista.

Nyt ollaan tekemässä jonkinlaista kokonaissuunnitelmaa mäkimontun alueesta. Lahdessa ei ole minkäänlaista suunnitelmaa liikuntapaikoista: missä järjestyksessä, minkä hintaisia ja minne niitä rakennetaan.

Tekninen lautakunta päättää liikuntapaikkojen investoinneista. Liikunta- ja kulttuurilautakunnalta ei ole edes pyydetty lausuntoa. Kaupunginhallituksen puhaanjohtaja Pekka Komu lupasi, että mäkimontturemontti tulee valtuuston päätettäväksi. Onneksi.

Pertti Arvaja
Lahden kaupunginvaltuutettu (kd.)

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi