Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Olisiko aika luopua miljoonapengerryksistä ja kalliista jalkapallokatsomoista

Keskiviikon (17.4.) Etelä-Suomen Sanomissa Matti Eve pohtii Lahden asemaa tulevaisuudessa. Niin olen minäkin pohtinut jo pitkään ja varsinkin rahankäyttöä.

Lahtea on mainostettu urheilukaupunkina, ja kyllä urheilupaikkoihin on rahaakin palanut, eikä loppua ole näköpiirissä. On haettu monenlaisia kisoja, matkusteltu pitkin maailmaa ja hyysätty kisoista päättäviä. Kisoja on saatukin, mutta ainakin viime aikoina on taloudellinen tulos ollut kyseenalainen ja riitelemäänkin tappioiden kattamisesta on jouduttu.

Aina kisojen jälkeen on laskettu, montako miljoonaa kisavieraat ovat Lahteen jättäneet. Hyvä kun jättävät, mutta kenelle? Ei ainakaan tavallinen veronmaksaja ole hyötynyt, jos ajatellaan, että kunnallisvero on suurista kaupungeista korkein, kiinteistöveroa nostettiin ja tonttien vuokrat ajavat köyhemmät eläkeläiset ulos omakotitaloistaan.

Olisiko aika pikkuhiljaa luopua miljoonapengerryksistä ja kalliista jalkapallokatsomoista. Jospa Lahtea alettaisiin markkinoida kaupunkina, jossa pääsee jonottamatta hammas- ja tavalliseen lääkäriin, homekouluissa ei tarvitse mukuloitten kitua, päivähoito hoituu, samoin varhaiskasvatus ja vanhukset.

Kun nyt alkuun Even mainitsemat erinomaiset johtajat saisivat nämäkin asiat kuntoon voisi ylimääräisillä rahoilla rakentaa vaikkapa yhden hyppyrimäen lisää.

Uskon, että vetovoimaa lisäisivät nuo niin sanotut sosiaaliset jutut enemmän kuin se hyppyrimäki, ja Lahden maine asukkaista hyvin huolehtivana kaupunkina toisi enemmän muuttajia kuin urheilu- tai yliopistokaupungin maine.

Luonnollisesti on tavallisille asukkaille tarpeellisista liikuntapaikoista ja mahdollisuuksista huolehdittava.

Antti Sillanpää
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi