Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Puheenjohtajien vaihtoviikot käynnistyivät

Juha Sipilälle tuli lähtö keskustan johdosta. Sipilän valtakunnassa monelle vanhalle kehäketulle jäi ainoastaan peukuttelijan rooli. Sanotaan, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Kaikissa puolueissa on sisäistä peliä ja vääntöä. Täydellisen mahalaskun jälkeen alkaa yleensä tapahtua. Tällä kertaa keskustassa.

Vihreiden Pekka Haavisto tuli niin sanotusti läpsystä Touko Aallon tilalle väliaikaisesti puikkoihin. Nyt on haku päällä pitempiaikaisesta vetäjästä.

Parissa muussakin porukassa on johtaja vaihtumassa enemmin tai myöhemmin. Kulisseissa pelataan jo varmasti lujaa ja on syytä taakseen vilkuilla. Demarien Antti Rinne ja kokoomuksen Petteri Orpo jäivät molemmat vaali-iltana äänissä nousevien tähtien jalkoihin. Sellainen nakertaa aina puheenjohtajan asemaa ja lähtölaskenta alkaa hiljalleen.

Antin asemaa huonontaa, että hänen palattuaan sairaslomalta johtoon demarien selvältä näyttänyt voitto suli lähes tasapeliksi kolmen suurimman kesken. Ei sitä omissa hyvällä katsota. Antin ja Petterin tiimalaseissa on valumassa hiekka vähiin.

Perussuomalaisissa ja vasemmistoliitossa eivät ole päälliköt vaihtumassa koska Jussi Halla-aho sekä Li Andersson näppäsivät molemmat ihan kivat henkilökohtaiset äänipotit. Molemmat pääsivät nostelemaan voitonmaljaa joukkojensa edessä. Myös kristillisdemokraatit ja RKP jatkanevat nykyisillä keulakuvillaan.

Ari Saukko
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi