Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Eduskuntavaalit 2019

Lukijalta: Suomessa tarvitaan tehokkaita keinoja lähisuhdeväkivallan vähentämiseksi

Suomi on monella mittarilla yksi tasa-arvon edelläkävijä. Meillä on kuitenkin koteja, joissa edelleen on oma surullinen kipupisteemme. Suomessa naiset kohtaavat entisen tai nykyisen kumppaninsa tai muun läheisen toimesta taholta lähisuhdeväkivaltaa toiseksi eniten EU-maista vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan.

Lähisuhdeväkivallan uhrit tarvitsevat yhteiskunnan apua, koska he ovat usein riippuvaisia henkisesti tai taloudellisesti puolisostaan tai lapset sitovat väkivallan kierteessä olevaa paria yhteen.

Konkreettisia toimia on jo tehty, kun turvakotipaikkojen rahoitusta on lisätty tällä vaalikaudella 70%. Turvakotipaikkojen määrää on kuitenkin edelleen kasvatettava ja alueellisesta saatavuudesta on huolehdittava.

Uhrien lisäksi myös tekijät tarvitsevat tukea ja apua, jotta he pääsevät väkivallan kierteestä irti. Ennen kaikkea väkivaltaan pitää puuttua mahdollisimman varhain ja ennaltaehkäisyyn tulee panostaa.
 

Rikosasiain sovittelu ei ole oikea ratkaisutapa, koska väkivallan uhri voi joutua pahoinpitelijänsä painostamaksi

Palvelut on tehtävä tunnetuiksi, saavutettaviksi ja kynnystä palvelujen hakemiseksi täytyy pitää mahdollisimman alhaalla. Meillä on myös tekemistä siinä, että väkivallan kohteeksi joutuneet miehet rohkaistuvat hakemaan apua.

Uhrin oikeuksista pitää huolehtia vielä senkin jälkeen, kun väkivallan kierre on saatu katkaistua. Kokoomuksessa haluamme tehostaa lähestymiskiellon vaikutusta, esimerkiksi sähköisellä valvonnalla ja riittävällä rangaistuksella kiellon rikkomisesta.

Katsomme myös, että rikosasiain sovittelu ei ole oikea ratkaisutapa, koska väkivallan uhri voi joutua pahoinpitelijänsä painostamaksi. Lisäksi poliisin on vietävä lähisuhdeväkivaltatapaukset aina syyteharkintaan.

Lähisuhdeväkivallan torjuminen vaatii viranomaisten välistä yhteistyötä ja yhteiskunnan asennemuutosta. Enää emme saa sulkea silmiämme tältä pahalta.

Milla Bruneau
kaupunginvaltuuston pj.
eduskuntavaaliehdokas (kok.)
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi