Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ilmastosta annetaan vain huonoja uutisia

Nuoriso osoittaa mieltään, koska uutiskynnyksen ylittävät tuoreimmat ja huonoimmat uutiset. Vanhimmat lakimuutokset ja tekninen kehitys jää kertomatta.

Professori Ollikainen sanoi, että poliitikot eivät tee mitään. Poliitikot ovat päättäneet 2015 ilmastolain, joka on erittäin kunnianhimoinen. Euroopan päästövähennykset ovat Suomen osalta kaikkein suurimpia.

Kivihiilen kielto tulee meille kymmenen vuotta Saksaa aikaisemmin. Ruotsiin ja Norjaan vertaaminen on kohtuutonta. Sähköautojen kehittämiseen on jo käytetty kymmeniä miljardeja. Mallivalikoimasta löytyy yli sata erilaista sähköautoa seuraavina vuosina. Muiden autojen päästöt ovat jatkuvasti parantuneet.

Kioton ilmastosopimus johti suurimpien maiden päästöjen moninkertaistumiseen, kun Suomen päästöt vähenivät yli 20 prosenttia. Samalla annettiin valtava kilpailuetu ja lupa saastuttaa. Meiltä väheni satatuhatta työpaikkaa, mistä valtionhallinto lausui, ettei ole aiheuttanut hiilivuotoa.

Suomen metsät kasvavat enemmän kuin päästöjä syntyy vuoden aikana, joten Suomi on hiilinegatiivinen. Tällöin kaikkein suurimpien maiden pitää vähentää päästöjään, hillitä väestön kasvua ja metsittää puuttomat alueet.

Jos tosissaan halutaan ilmastoa parantaa tulisi turhan toimitukset lopettaa, kuten lentomatkailu ja polttomoottoriurheilu.

Pentti Heikkilä
FK

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi