Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Eduskuntavaalit 2019

Lukijalta: Vaikeista asioista pystyttävä puhumaan

Oulun seksuaalirikokset ovat nostaneet esille yhden politiikan heikkouksista: vaikeista asioista puhumisen ongelmatiikan. Kun inhimillisiä tragedioita tapahtuu, helposti vain etsitään syylliset ja yksinkertaistetaan ongelmat.

Oulun tapauksissa eräät poliittiset ryhmät ovat nostaneet yhden ryhmän eli maahanmuuttajat syylliseksi ja ongelman ratkaisuksi maahanmuuton kiristämisen. Asiat eivät ole näin yksinkertaisia.

Sakko tai ehdollinen vankeus eivät ole lapseen kohdistuvassa seksuaalirikoksessa riittäviä.

Lapseen kohdistuvat seksuaaliset rikokset ovat hirvittäviä ja niitä tekevät sekä suomalaiset että ulkomaalaistaustaiset Suomessa asuvat henkilöt. Suomalaisten tekemien rikosten määrä on hämmästyttävän suuri. Rikoksista on annettava riittävän painavat rangaistukset, jotka kohtaavat kansalaisten oikeustajun ja toimisivat ennaltaehkäisevästi. Nyt näin ei tapahdu.

Rikoslakia onkin muutettava tältä osin. Minimirangaistuksia on kovennettava ja raiskauksen määritelmä muutettava suostumusperustaiseksi. Sakko tai ehdollinen vankeus eivät ole lapseen kohdistuvassa seksuaalirikoksessa riittäviä.

On myös myönnettävä, että maahanmuuttoon liittyy aina ongelmia. Ne ovat kuitenkin ratkaistavissa. Maahanmuuttajat eivät ole yksi yhtenäinen ryhmä, joten heitä ei myöskään tule leimata yhtenä ryhmänä.

Rikolliset ovat rikollisia ja heidän on saatava rangaistuksensa, muilta osin maahanmuuton ongelmiin on puututtava riittävän nopeiden turvapaikkaprosessien, kotouttamisen sekä kieli- ja kulttuurikoulutuksen avulla. Kaikki tämä maksaa, mutta se kannattaa.

Rikosten ennaltaehkäisy ja riittävät sosiaali- ja perusterveydenhuollon palvelut ovat pohja, jossa ei saa olla aukkoja. Vaikeat asiat on nostettava esille neuvoloissa ja kouluissa, ja henkilökunnalla on oltava koulutusta ja tukea näiden esille tuomiseen.

Tärkeintä on kuitenkin, että kotona ollaan kiinnostuneita lapsesta ja nuoresta ja käydään läpi sosiaalisen median käytön sääntöjä, rajoitteita ja ongelmia. Lapset ja nuoret kohtaavat vaikeita asioita somessa ja kuulevat uutisia eri puolilta. Vaikeista asioista on pystyttävä puhumaan myös heidän kanssaan.

Sirkku Hildén
kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja kansanedustajaehdokas (sd.)
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi