Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jos Suomi halutaan säilyttää hyvinvointivaltiona, täytyy tehdä valintoja ohjelmistoalan eduksi

Jos Suomi halutaan säilyttää hyvinvointivaltiona, täytyy tehdä valintoja ohjelmistoalan eduksi.

Kuulostaako kärjistetyltä? Silti se on totta – ja koodin merkitys kasvaa jatkossakin.

Visuaaliset laaduntarkastukset, toiminnanohjausjärjestelmät, asiakashallinta, tiedostojen hallinta, tietojen kerääminen keskitetysti, tiedon analysointi ja niin edelleen. Lista ohjelmistojen tuomista mahdollisuuksista on liki loputon. Prosessien tehokkuutta ja tuottavuutta parantavilla tietojärjestelmillä voidaan lähes alasta riippumatta parantaa toiminnan laatua ja tuottavuutta.

Koko kansantalouden kannalta ICT-alan tuottavuusvaikutus lähestyy jo 20 prosenttia.

Ihmisen tekeminä tehottomasti hoituvat tai ihmiselle sopimattomat tehtävät voidaan siirtää ohjelmistojen ja robottien hoidettavaksi. Oikeanlaisten järjestelmien avulla vähenee materiaalin hukkakäyttö, tehostuvat prosessit ja paranee tuottavuus.

Tietojärjestelmät eivät liudennu tai kärsi monistamisesta, eikä niiden monistaminen ja käytön laajentaminen kuluta luonnonvaroja.

Ohjelmistoalan kansantaloudellinen merkitys on kasvanut koko ajan. Koko kansantalouden kannalta ICT-alan tuottavuusvaikutus lähestyy jo 20 prosenttia Tivian Mika Heleniuksen mukaan. Siksi ei ole yhdentekevää, kuinka päättäjämme suhtautuvat alaan.

Mikäli Suomi halutaan säilyttää hyvinvointivaltiona, on tehtävä valintoja ohjelmistoalan eduksi.

Koodia Suomesta ry edustaa yli 200 Suomessa ohjelmointityötä tekevää yritystä. Meille on kunnia-asia kehittää suomalaista ohjelmointiosaamista, jotta hyvinvointiyhteiskunnan edellytykset Suomessa säilyisivät. Yhdistys haluaa kehittää suomalaisen ohjelmistoliiketoiminnan kilpailukykyä ja käyttöä sekä Suomessa että muissa maissa.

Seuraava eduskunta valitaan huhtikuussa. Me Koodia Suomesta ry:n hallituksessa vetoamme teihin, hyvät äänioikeutetut, että äänestätte eduskuntaan ehdokkaita, jotka haluavat poistaa tarveharkinnan maahanmuutosta ja oikeasti muuttaa lainsäädäntöä tukemaan yritysten työvoiman hankintaa, haluavat uudistaa suomalaista (IT-alan) koulutusta ja sen mahdollisuuksia sekä kehittää peruskoulua tukemaan loogista ajattelua myös alalla aliedustetuissa ryhmissä sekä katsovat tulevaisuuteen menneisyyden sijaan ja ymmärtävät, että digitaalinen murros kiihtyy ja siihen aidosti tukeutumalla saadaan paras mahdollinen kasvu Suomen kansantaloudelle.

Sadan vuoden aikana Suomi nousi kehitysmaasta maailman parhaaksi maaksi. Yhdessä voimme pitää maamme parhaana jatkossakin, mutta siihen tarvitaan ohjelmistoja ja ohjelmointiosaamista. Kun teet äänestyspäätöstä, äänestä päättäjäksi ihmistä, joka ymmärtää ohjelmistoalan arvon.

Janne Kalliola, pj., Helsinki
Simo Kari
, Lahti
Satu Lapinlampi
, Oulu
Mike Arvela, Tampere
Pasi Kovanen, Tampere
Koodia Suomesta ry

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi