Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: En löydä evakkopatsaan luonnoksesta dramatiikkaa

Nähtyäni luonnoksen evakkopatsaasta tuli mieleeni Grand Woodin öljyvärityö Amerikkalaista gotiikkaa. Siinäkin seisotaan asennossa naamat peruslukemilla.

Mielestäni evakkomatka menetetystä Karjalasta on ollut järkyttävä kokemus. Dramatiikkaa esitetystä patsasluonnoksesta en löydä.

Taideteoksen aihe voi olla esittävä tai ei-esittävä, abstrakti. Esittävääkin taidetta voi tyylitellä ”portaattomasti”, jolloin mielikuvitukselle jätetään tilaa.

Mieleeni tuli evakkojen taival uuteen ja tuntemattomaan elämänvaiheeseen. Sekasortoisessa kulkueessa on kiireessä kuljettu vihollisen alta pois.

Mitä, jos hevoskärrystä on pudonnut pyörä kesken matkan? Ehkä koko kärry on kallistunut ojaan paniikkimaisessa ohitustilanteessa ja pyörä on pyllähtänyt paikoiltaan? Tilanteessa hevonen on irrotettu ja matkaa on ollut pakko jatkaa keskeytyksettä.

Voisiko kuviteltua ja ehkä koettuakin tilannetta visualisoida patsaan muodossa? Herättäisikö kallistunut pyöräpuoli hevoskärry kuormineen (tyyliteltynä) mielleyhtymiä evakkojen kokemista kovista kohtaloista?

Topias Sunna
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi