Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Toiminnan pitää jatkua Hälvälän harjoitusalueella

Hollolassa sijaitseva Hälvälän harjoitusalue on ollut tärkeä tukikohta Päijät-Hämeen reserviläisille. Alueen käyttöaste on hyvä. Ajoittain käyttöaste on ollut jopa korkeampi kuin Hämeen Rykmentin aikana.

Nykyään Hälvälän harjoitusaluetta pitää yllä Hattulan Parolannummella toimiva Panssariprikaati. Aluetta käyttävät Panssariprikaatin lisäksi Kaartin jääkärirykmentti, Puolustusvoimien logistiikkalaitos, ampumaseurat, metsästysseurat sekä muut yhdistykset.

Reserviläisten ampumaharjoittelun kannalta puolustusvoimien hallussa olevilla ampumaradoilla on edelleen suuri merkitys. Hälvälän ampumaradoilla on suuri merkitys myös paikalliselle sekä suomalaiselle ampumaurheilulle.

Lahden Ampumaseuran ja Suomen Ampumaurheiluliiton satavuotisjuhlavuonna 2019 Hälvälän haulikkoradalla järjestetään haulikon maailmancup elokuussa. Haulikkorata on Lahden Ampumaseuran kotirata.

Alueella on myös muita ampumaurheilua palvelevia ratoja. Merkittävä osa ampumaradoista on nykyään Hälvälän Ampumaurheilukeskus ry:n hallinnassa. Hollolan Urheilijat-46:n ampumahiihtojaosto on rakentanut ampumahiihtäjien tarvitseman harjoittelupaikan haulikkoratojen viereen.

Suunnistusta ja Jukolan viestejäkään ei sovi unohtaa. Jukolan viesti on järjestetty kolme kertaa Hälvälän harjoitusalueeseen tukeutuen.

Puolustusvoimat luopuu Hälvälän alueesta vuoteen 2035 mennessä. Maanpuolustusjärjestöjen jäsenten taitojen harjoittaminen pitää mahdollistaa alueella luopumisesta huolimatta.

Päijät-Hämeen liitto teetti vuonna 2013 selvityksen, jossa Hälvälän ampumarata-alue todettiin kävijämäärällä ja lajitarjonnalla arvioituna maakunnallisesti sekä jopa valtakunnallisesti merkittäväksi.

Toiminnan jatkaminen merkittäväksi arvioidulla ampumarata-alueella on erittäin tarkoituksenmukaista. Ratoja pitää kehittää niin, että ne täyttävät ympäristölupien ehdot.

Kalle Virtanen
maa- ja metsätalousyrittäjä, everstiluutnantti evp.
eduskuntavaaliehdokas (kok.)

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi