Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ihmisten pitää saada päättää hoitokeinoista itse

Olen lukenut Etelä-Suomen Sanomista jo useita juttuja, joissa ministerit ja lääketieteen opiskelijat ovat sanoneet, että luonnonlääkkeet ja -hoidot sekä torjuva suhtautuminen rokotuksiin voivat olla ihmisille hengenvaarallisia.

Kauhea on jo ajatus siitä, että lainvoimalla pitäisi saada poistettua lapsilisät perheiltä, jotka haluavat hoitaa jäsenensä vaihtoehtoisella ja todella ihan turvallisella tavalla luonnonlääketiedettä käyttäen.

Tästä hoidosta on paljon näyttöä. Vastikään kerrottiin suuressa sairaalassamme eräällä luennolla, kuinka hyvän suojan lapset ovat saaneet homeopaattisesta rokotteesta. Eikä kyseisestä hoidosta ole seurannut vaarallisia sivuvaikutuksia hengenvaarallisuudesta puhumattakaan.

Vertailun vuoksi moni sai vaarallisia seurauksia esimerkiksi sikainfluenssarokotteesta, kuten lehdet ovat kertoneet. Tästä on kokemusta myös ystäväpiirissäni.

Yhteiskunnalle on hyväksi, että usein itsehoitokin voi auttaa.

Lääketieteen harjoittajat antoivat outoa tietoa jostain "mustasta salvasta" ja muusta "uskomushoidosta". En itse tunne tuota "mustaa salvaa, mutta sen tiedän, että puhtaista kasveista valmistetut salvat oikein käytettyinä ovat turvallisia, jollei asianomainen satu olemaa allerginen kyseiselle kasville. Silloin käyttö ei tietenkään ole järkevää.

Verrataan esimerkiksi kortisonisalvaan, joka aiheuttaa ihon ohenemista ja luuston heikkenemistä, jos niitä paljon käytetään.

Myös muilla lääkkeillä on vaarallisia sivuvaikutuksia. Lehtitietojenkin mukaan Suomessa kuolee paljon ihmisiä esimerkiksi särkylääkkeiden runsaan käytön vuoksi.

Ei pitäisi leimata hyviä hoitomahdollisuuksia huuhaa-hoidoiksi, kuten viimeaikoina jopa lakipykälien muuttamisella uhkaillen on tehty. Yhteiskunnalle on hyväksi, että usein itsehoitokin voi auttaa.

Sen vuoksi Kelan pitäisi korvata myös vaihtoehtoisten hoitojen kustannuksia, koska niillä voidaan hoitaa monet tilanteet. Olen itsekin saanut luonnonlääketieteestä paljon apua.

On tietysti tilanteita, joissa luonnonlääkinnällä ei pärjätä, esimerkiksi leikkaukset, jotka ovat kirurgien työtä. Ei siis pidä sekoittaa asioita.

Toivon kuitenkin, ettei rakkaasta Suomestamme tule holhousyhteiskuntaa, vaan että saamme elää edelleen vapaasti vapaassa maassa.

Pirkko Hyttinen
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi