Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Onko putkifirman yritys saada maksimikate ryöstö?

Kuva: Vesa Tapiola

Jouni Oksanen kirjoittaa 9.1. Etelä-Suomen Sanomissa aika provosoivasti taloyhtiöiden rahaliikenteestä.

On valitettava tosiasia, että millään konstilla ei taloyhtiöitten osakkaita saa osallistumaan yhtiökokouksiin saati kiinnostumaan hallituspaikoista. Isännöitsijän palkkiot on sopimuksessa sovittu ylimääräiset tehtävät mukaan lukien, samoin huoltofirman. Kutsuuko tätä nyt sitten ryöstöksi?

Hallituksen tehtävänä on valvoa, että työt tulevat tehtyä. On tietysti hyvä, jos hallituksesta löytyy esimerkiksi edes yksi ekonomi, mutta näin ei useinkaan ole.

Tilit tarkastetaan, mutta kyllä suurelta osin isännöitsijän touhut perustuvat luottamukseen. Isännöitsijän vaihto onnistuu tarvittaessa aika helposti, samoin huolto- ja siivousfirman. Vaikea on uskoa, että huono siivousjälki menisi vuosikausia läpi, on asukkaissa sen alan "asiantuntijoita" siksi paljon.

Vaikea on uskoa, että huono siivousjälki menisi vuosikausia läpi.

En kutsuisi ryöstöksi sitäkään, jos putkifirma pyrkii työstään saamaan mahdollisimman ison katteen. Mikäli oikein ymmärrän, niin täytyy ollakin, jos yritys aiotaan pystyssä pitää.

Aika monta vuotta olen puheenjohtajana toiminut, ja kyllä urakalla teettäminen ja kilpailutus on usein paras ratkaisu. Tuntityölle kannattaa sopia ainakin joku enimmäishinta.

Pienehköissä töissä on valvonta usein hallituksen jäsenten vastuulla. Jos kaikki ovat päivätöissä on sekin hankalaa. Isommissa töissä on ulkopuolinen alan ammattilainen ehdottomasti pestattava.

Isossa remontissa on ihan käypä malli tavoitehintaurakka. Jos hinta alittuu, tekijä hyötyy, jos hinta ylittyy, maksaja pääsee puolella ylimenevästä osuudesta.

Isännöitsijä, huoltoyhtiö, korjauksia tekevät yrittäjät, kaikkien tasosta saa paljon tietoa, kun vaivautuu kyselemään, miten ovat toimeksiantonsa muualla hoitaneet. Tulkaa osakkaat yhtiökokoukseen.

Antti Sillanpää

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi