Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Muistoni ovat jatkossa vain omia ajatuksiani

Lämmin kiitos kirjoituksestasi "Kuka ottaa mekot, kuka saa muumimukit?", Mervi Pasanen.

Kirjoitus on minulle tavattoman ajankohtainen – teen itse tuota samaa juuri nyt. Olen naamioinut sen muuttosiivoukseksi, koska olen muuttamassa asumaan yksin. Muistoni tulevat jatkossa olemaan vain omia ajatuksiani, toisinaan Facebookin eteeni repäiseminä.

Tulevaan asuntooni tavoittelen hotellimaista ympäristöä, tosin valitettavasti ilman hotellipalveluja. No niitäkin varmaan aikanaan tulee, jos ikää riittää ja veronmaksajia saadaan Suomeen lisää.

Mutta kuolinsiivousta teen. Olen raahannut elämässäni kymmeniä vuosia mukanani muutosta muuttoon äitini ja jopa mummoni tavaroita, heille niin rakkaita ja tärkeitä, jotka ovat olleet vuosikausia talletettuna pahvilaatikoihin.

Lapsuudesta kun on jäänyt takaraivoon "varo, ettei vaan mene rikki". Mutta säilytetty on – siis tähän asti. Nyt yritän selvittää paikkoja, joissa tavaroilla olisi edes jonkinlaista arvostusta jatkossa. Onneksi kierrätys on muodissa.

Leikkasin lehdestä talteen artikkelisi, lisäsin muutaman alleviivauksen. Helpompi jättää vinkiksi kuin itse kirjoitettu viesti.

Itse löysin samalla lailla äitini jäämistöstä lehtileikkeen, jossa kerrottiin polttohautauksesta. Peruin hautapaikan, ja äitini tuhka siroteltiin muistolehtoon. Hyvä niin.

Eläville ja kuolleille.

Liisa Viitala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi