Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jokainen epäonnistunut taksikuljetus tai vastaamaton tilauspuhelu on liikaa

Taksiliikenteen ongelmien ratkaisemiseksi pitää ryhtyä pikaisiin toimiin. Sairausvakuutuslain mukaisten Kansaneläkelaitoksen kilpailuttamien kuljetuspalvelujen ongelmat ovat vaikeuttaneet kansalaisten terveyspalvelujen käyttöä. Sama koskee myös maakunnallisesti kilpailutettuja taksipalveluja.

Jos taksikyyti jää saamatta kuljetusongelmien vuoksi, henkilö voi jäädä ilman lääkäripalveluja, kun ei pääsekään kuljetuksen viivästymisen vuoksi saapumaan varaamalleen vastaanottoajalle. Sama koskee vammaisten kuljetuspalveluja.

Kansaneläkelaitos on viime kuukausina lukuisia kertoja vakuuttanut, että alkuvaiheen ongelmat ovat ratkenneet. Myös maakunnallisten taksipalvelujen kerrotaan tulevan alkuvaikeuksien jälkeen kuntoon.

Tästä huolimatta saamme jatkuvasti yhteydenottoja jäseniltämme, että ikäihmiset ja vammaiset ovat jääneet edelleen ilman heille myönnettyjä lakisääteisiä kuljetuspalveluja.

Uusimaa on kilpailuttaa taksipalvelut uudelleen, kun ne eivät ole toimineet sopimusten mukaisesti.

Muun muassa Uusimaa on päättänyt kilpailuttaa taksipalvelut kokonaan uudelleen, kun ne eivät ole toimineet sopimusten mukaisesti. Olisiko tätä harkittava myös Hämeessä, jossa maakunnallinen vastuutoimija on Tampereella?

Sairausvakuutus- ja vammaispalvelulainlain mukaiset taksikyydit ovat elintärkeä osa kansalaisten perus- ja terveydenhuollon palveluketjua, jonka toimimattomuus kuljetuspalvelujen viiveiden vuoksi saattaa aiheuttaa kyseessä olevan henkilön henkeä uhkaavan vaaratilanteen.

Perustuslaki turvaa kansalaisille oikeuden riittäviin sosiaali- ja terveys- sekä vammaispalveluihin. Jokainen epäonnistunut tai ajamatta jäänyt kuljetus tai vastaamaton tilauspuhelu on liikaa.

Ulla Pullola

puheenjohtaja

Eläkkeensaajien Keskusliiton Hämeen piiri

Lue myös: Kilpailu- ja kuluttajavirasto lähetti tuhansille taksiyrittäjille kyselyn – välityskeskusten toiminta voi haitata kilpailua
 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi