Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahdella on kaksi vaihtoehtoa ilmastonmuutoksen edetessä

Jos ja kun ennusteet ilmastomuutoksesta toteutuvat, Suomen talvet ovat lyhyempiä ja vähälumisempia. Miten esimerkiksi Salpausselän kisat toteutetaan 2030? Ovatko päättäjät miettineet tätä? Mitkä ovat vaihtoehdot?

Yksi vaihtoehto olisi Lahti – talviurheilun pääkaupunki. Jos talvikisoja halutaan jatkaa, pitää budjeteissa varautua tekolumen valmistamiseen, hiihtoputken rakentamiseen ja hyppyrimäkien uusimiseen sekä korjauksiin.

Yhteistyöhön pitää ottaa mukaan alueen jäähallit, Messukeskus, Vierumäki ja Pajulahti. Tämän vaihtoehdon hiilijalanjälki on merkittävä.

Toinen vaihtoehto olisi Lahti – liikunnan ja tapahtumien pääkaupunki. Siinä hyväksytään, että isoja talvikisoja ei 2030 voida enää taloudellisesti järjestää Lahden korkeudella. Tehdään mäkimontusta Suurtapahtumakeskus, jota muun muassa Mika Walkamo kirjoituksessaan (ESS 16.10.) ehdotti.

Esimerkiksi Cheekin konserttiin piti tehdä ja purkaa mahtavat rakennelmat. Pitää suunnitella pysyvä perus-infra valmiiksi, joka taipuu monenlaisiin tapahtumiin, konsertteihin, messuihin, liikuntatapahtumiin.

Hyppyrimäkiä voidaan hyödyntää monenlaisissa liikuntatapahtumissa: kesämäkikisat, polkupyöräkisat, mäkiautokisat, suunnistuskisat, ylämäkijuoksut.

Konsulttifirmalta on jo kuulemme tilattu Masterplan 2030. Toivottavasti siihen on otettu mukaan Sibelius-talo, Messuhalli, Vierumäki, Pajulahti ja alueen jäähallit. Laajaa yhteistyötä tarvitaan maailmanlaajuisten tapahtumien saamiseksi Lahden seudulle.

Pekka Rusila

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi