Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Seppo Korhonen: Jäsenäänestys ei takaa ehdokkuuttani, mutta jäsendemokratian toteutumisen se turvaa

Kuva: Sami Kuusivirta

Korhonen epäilee, Korhonen suivaantui, Korhonen harkitsee, Korhonen väittää, Korhonen pettyi, Korhonen pohtii – mutta miten käy Korhoselta rock'n roll?

Tämä takavuosien kipale tuli vapaasti mukailtuna mieleen, kun Etlarin eduskuntavaaliehdokkuuttani käsiteltävää pääkirjoitusta luin.

Imartelevaa henkilööni kohdistuvaa huomiota, mutta hieman vakavammin, miksi pääkirjoittaja tyytyy vain spekuloimaan pintavärettä, eikä pureudu demokratian perimmäiseen olemukseen, kuten: puolueen perusjärjestöjen oikeuteen asettaa vaalilain (114 §) mukaisesti ehdokkaansa, yhdistyslaissa määrätyn yhdenvertaisuusperiaatteen toteutumiseen, tapahtuneeseen vaalilain määräämään jäsenäänestyksen kiertämiseen, jos ehdokkaita on asetettu enemmän kuin listalle mahtuu (vrt. Hämeen demarit ja vihreät).

Ei pelkästään ole kyse jonkun Korhosen ehdokkuuden epäämisestä, vaan siitä, mistä puolueen, piirin johto ja piirin puheenjohtaja saavat sen ylivertaisen ”rohkeuden” asettua poikittain jäsenistön tahtoa, piirikokouksen jäsenäänestyspäätöstä, sääntöjä, yhdistyslakia ja vaalilakia vastaan.

Historiasta tulee ennemminkin mieleen joku Mäntsälän kapina, kuin vasemmistolaisen työväenliikkeen taistelu yhtäläisen äänioikeuden puolesta ja toimiminen demokratian airuena, tiennäyttäjänä. Surullista, mutta ei hyväksyttävää.

Miksi pääkirjoittaja tyytyy vain spekuloimaan pintavärettä, eikä pureudu demokratian perimmäiseen olemukseen.

Pääkirjoituksessa pantiin Korhonen mielessään pohtimaan, miksi lahtelaisten ”kirkkaasta” kelpoisuudesta huolimatta riittävää kannatusta ei löytynyt enää piirihallituksesta. Tätä syytä lahtelaisetkin tinkivät vuodenvaihteeseen saakka toimivalta piirin puheenjohtajalta.

Hän totesi syynä olleen keväällä tekemäni tutkimuspyyntö Lahden Talojen ja muun muassa SSR:n kabinetissa suhmuroimista rakennusurakoista, joihin poliisitukinnasta saatujen ja Ylen MOT-ohjelman sekä ESS:n julkistamien tietojen mukaan liittyy urakkakaupan jälkeistä tonttikeinottelua.

Täsmennetään vielä lopuksi, että puoltamani jäsenäänestyskään ei takaa ehdokkuuttani, mutta jäsendemokratian toteutumisen se turvaa. Jäsenäänestyksessä seitsemän eniten ääniä saanutta on vaalilain ja sääntöjen mukaan nimettävä suoraan ehdokkaaksi.

Seuraavaksi eniten ääniä saaneisiin (8–14) piirihallitus voi kolmen (1/4) osalta kohdistaa muutoksia. Ehdokaslistan sorkkiminen edellyttäisi kuitenkin jäsenäänestystä, mitä vielä ei ole toimeenpantu.

Seppo Korhonen,

Lahden kaupunginvaltuutettu (vas.),

tarkastuslautakunnan jäsen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi