Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Palvelumaksuissa ei ole eroa yksityisen ja julkisen välillä

Nimimerkki "Uupunut omainen" kirjoitti Etelä-Suomen Sanomissa (6.11.) Attendon tuottamasta tehostetusta palveluasumisesta Lahdessa. Haluan oikaista muutaman väärinkäsityksen maksujen määräytymiseen liittyen.

Läheisen sairastuminen muistisairauteen on aina suuri elämänmuutos ja usein omaisille hyvin kuormittavaa. Tehostettu palveluasuminen mahdollistaa turvallisen elämän kodinomaisessa ympäristössä silloin, kun se ei enää kotona onnistu. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää tehostettua palveluasumista omana toimintana, palvelusetelillä ja ostopalveluna.

Mikäli mielipidekirjoituksen kirjoittajan äidille on myönnetty paikka Attendon Lahdessa sijaitsevasta hoivakodista Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimesta, menevät asukkaan palvelumaksut suoraan hyvinvointiyhtymälle. Palvelumaksut kattavat muun muassa ympärivuorokautisen hoivan, kaikki päivittäiset ateriat sekä siivouksen ja pyykkäyksen.

Näin ollen asukkaalta peritään maksu täysin samalla perusteella kuin hyvinvointiyhtymän omissa hoivakodeissa. Nämä maksut eivät siis eroa toisistaan asumisyksikön tai palveluntuottajan perusteella eivätkä rahat tule Attendolle vaan hyvinvointiyhtymälle.

Attendo veloittaa asukkaalta ainoastaan vuokran, joka on alueen hintatasoon nähden kohtuullinen. Vuokraan on mahdollista saada eläkkeensaajan asumistukea, mikäli ehdot täyttyvät.

Hoivakoti tarjoaa ikäihmisille turvan, hoivan ja asunnon lisäksi yhteisöllisen ympäristön, joka tuttuine hoitajineen ja rutiineineen tarjoaa muistisairaalle ihmiselle hyvät puitteet loppuelämän asumiseen.

Alex Gullichsen

myyntipäällikkö, Attendo

Lue myös: Martti Talja: Yksi selitys tuottavuuden laskuun on hyvinvointiyhtymän perustamisvuoden sekasorto
 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi