Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Metsävirkamies tappoi seitsemän satavuotiasta

Sain postia kaupungin metsävirkamieheltä. Hän istuu metsätoimistossa ja päättää jokaisen puun kuolemasta yksittäin. Tänään hän on tappanut seitsemän satavuotiasta mäntyä ja viisi komeaa koivua.

Metsävirkamies ei kuuntele uutisia, ei seuraa maailman tapahtumia eikä tiedä, mitä latvuston kattavuus tekisi hänenkin ylisuuren hiilijalanjälkensä kadottamiseksi. Vuoteen 2040 mennessä metsävirkamiehemme on jo ehtinyt kaataa kasapäin puita ja tuhota suurmaisemaelementtiä nimeltään Salpausselkä koko palkkarahansa edestä.

Metsävirkamies on töissä palvellakseen asiakkaita. Vaikkapa muovia työkseen betonipinnoille levittävää rakennusaliurakoitsijaa, joka muutti kaupunkiin ja haluaa nyt tuhota kaiken, mitä luonto tai ilmastonmuutoksen nopea torjunta myös luontopääkaupungiksi pyrkivältä Lahdelta odottaa.

Metsävirkamies sopii kuvaan kuin nenä päähän. Olisi luonnon vuoro nousta politiikan johtopaikalle, mutta ei tässä kaupungissa, ei tässä maailman ajassa. Ei tämän rakennusurakoitsijan tuhovimman edessä. Olkoon insinöörin halu metsävirkamiehen tahto.

Meren rannalla Möysässä on kuumaa ja kuivaa.

Kevään 2019 eduskuntavaalit ovat ilmastovaalit. Tuore kansainvälisen IPCC-ilmastopaneelin tylytys ilmaston lämpenemisestä jakaa koko maailmaa metsävirkamiehiin ja puunhalaajiin kunnes kumpaakaan ei enää ole.

Jäljelle jäänevät kuivuneet kukkaset ja Välimeren sypressit somistamaan Salpausselän suurmaisemaelementin avohakattua, rikki revittyä, muoviin peiteltyä poskea. Meren rannalla Möysässä on kuumaa ja kuivaa. Se tullee olemaan turvallista, koska kuumaa ja kuivaa lienee kaikkialla muuallakin 2040. Metsän paikalla merta, jään suolaista sulamisvettä.

Tiina Vainio

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi