Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Toivottavasti Vierumäen uusi omistaja puhaltaa urheiluopistoon uutta henkeä

Mika Anttonen Kuva: Vierumäki Country Club

Viime viikolla uutisoitiin Vierumäen uudesta omistuskuviosta ja sitä käsitteli myös viikonlopun ESS:n pääkirjoitus. Sävy uutisoinneissa ja kirjoittelussa on ollut myönteinen, huojentunut ja toiveita antavakin. Mika Anttonen on ainakin lehtitietojen mukaan liikkeellä liikunta- ja urheilupää edellä eikä niinkään mittavia osinkoja tavoitellen, ainakaan pikasellaisia. Toivottavasti se toimiikin näin.

Suomen urheiluopisto, Suomen 11:n urheiluopiston lippulaiva, on siis taas kertaalleen pelastettu totaalisesta talouskurimuksesta. Edellisen kerran vuosia sitten sen tekivät Jääkiekkosäätiö, vakuutusyhtiö Pohjola ja muutamat lajiliitot tulemalla omistajiksi. Silloin muuten Pajulahdenkin omistava vakavarainen Urheiluopistosäätiö ei kelvannut sellaiseksi; punapääomaa.

Uutta ja mielenkiintoista uudessa omistusjärjestelyssä on, että ensimmäisen kerran yksityinen henkilö saa yhtiönsä kautta pääomistajan roolin ja määräysvallan suomalaisessa urheiluopistossa ja vielä niiden ykkösessä. Muut opistot ovat, kuten Vierumäkikin aiemmin, taustasäätiöidensä, kannatusosakeyhtiöidensä, lajiliittojen tai julkisten tahojen omistamia. Tämä on kai tätä nykyaikaa; kaikki on rahamiesten ostettavissa, ikonitkin!

Voihan kyllä olla, että Tahko Pihkala, Tauno Juurtola ja monet muut kääntyvät hieman haudoissaan. Sen voi ehkä tehdä myös Aarne-isävainajani, joka vuonna 1937 valmistui ensimmäiseltä kuuden kuukauden niin sanotulta pitkältä kurssilta priimuksena.

Toivottavasti uusi omistus ja sen asettama johto saavat puhallettua maamme tunnetuimpaan, suurimpaan, ei välttämättä kauneimpaan, mutta kyllä historiakkaimpaan urheiluopistoon uutta henkeä, puhtia ja talouden tasapainon hallintaakin.

Pertti Vartiainen

LitM, ex-liikunnanopettaja

Lue myös: Golfaajat toivovat Vierumäelle lisää tapahtumia ja ruokapaikkoja
 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi