Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Harri Kampman: Turvalliset aikuiset tärkeitä myös jalkapalloharrastuksessa

FC Kuusysissä jatkuva oppiminen on toiminnan keskiössä: valmentajia koulutetaan säännöllisesti ja pelaajia kehitetään päivittäin. Toimintamme kulmakiviä ovat hyvin suunnitellut, aktiiviset ja sopivat haasteelliset treeni- ja pelitapahtumat. Tavoitteena on henkisesti vahva ja hyvinvoiva jalkapalloilija, joka tunnistaa omat vahvuutensa ja osaa antaa ne joukkueensa käyttöön.

Luotamme harjoitteluun osaavassa valmennuksessa, koska kaikki hyötyvät siitä. Mitä enemmän uskot, että taitoja voi vahvistaa harjoittelulla sitä todennäköisemmin kehityt. Vahva kutsumus ja lajirakkaus motivoivat ahkeroimaan.

Yksilön kehittyminen ja laadukkaan harjoittelun oikea määrä suuntaavat joukkueharjoittelua. Muistetaan kuitenkin, että tähdet syntyvät vapaa-ajalla: pienpelit, pihapelit ja leikit ovat hyviä liikuntamuotoja jo itsessään, ja kehittävät pelaajaa monipuolisesti.

Luomme seuraan oppimiselle ja menestykselle soveltuvan toimintaympäristön, jossa pelaaja arvioi itse yhdessä valmentajansa kanssa omaa toimintaansa. Näin syntyy merkityksellistä vuorovaikutusta, dialogia. Käsitys omista vahvuuksista tai kehityskohteista muodostuu usein jo varhain lapsuudessa. Lajivalintaan vaikuttaa, uskotko olevasi siinä hyvä ja voivasi kehittyä.

Seurassamme annetaan jokaiselle lapselle mahdollisuus rakentaa eheää kokonaispersoonallisuutta tukemalla ja kannustamalla häntä. Kun löytää omat lahjansa, silloin on inspiroitunut niiden kehittämiseen. Sosiaaliset taidot ja moraali auttavat myönteisen minäkäsityksen luomisessa, joka on ihmiseksi kasvamisen tukipilari.

Nopea tuloksien vaatiminen on luovuuden pahin vihollinen.

Luovuus on sitä, että tekee asioita omalla tavallaan eli luo rohkeasti jotain uutta. Luovaksi kasvetaan kannustamalla. Rohkeus, riippumattomuus ja virheidenkin salliminen luovat vapaan ilmapiirin. Annetaan aikaa oppimiselle ja opetetaan. Nopea tuloksien vaatiminen on luovuuden pahin vihollinen. Sinfoniaakaan ei sävelletä viikossa.

Oppimiseen pitää keskittyä ja paneutua myös jalkapallossa. Valmentajakeskeinen osaava harjoittelu ja yksilön valmentaminen yhdistettynä itsenäiseen harjoitteluun ja yhteisharjoituksiin on tehokas tapa kehittyä. Ideaalia on se, että lapset saavat ohjautua sinne, minne taipumukset viittaavat ja voivat olla ylpeitä tekemisistään. FC Kuusysissä jalkapallo on elämänmittainen polku: jokaiselle löytyy roolinsa.

Polun varrelle voi tulla myös haasteita. Kiusaaminen on yksi todellisista ja vakavista ongelmista yhteiskunnassamme. Tärkeää on, että toimintaa ohjaavat turvalliset aikuiset. FC Kuusysissä ei kiusata tai häiritä ketään – lapsia tai aikuisia. Lähimmäisen rakkaus ja heikoista huolehtiminen on todella tärkeä arvo meidän seurassamme.

Harjoittelemalla ahkerasti ja pelaamalla innokkaasti kehitytään jalkapalloilijoina. Kuuntelemalla, keskustelemalla, innostamalla ja rakastamalla kasvetaan ihmisinä – meistä jokainen omalla polullaan.

Harri Kampman
urheilutoimenjohtaja, FC Kuusysi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi