Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Työmarkkinaneuvottelut ovat hyväksi kaikille

Kommentti Francis McCarronin kirjoitukseen (ESS 9.9.)

Ei ammattiyhdistysliikettä pidä nähdä mörkönä, vaan on syytä muistaa että SAK:n johdolla on jo yli 110 ajan tehty ja tehdään yhteistyössä muiden työmarkkinajärjestöjen kanssa työmarkkinapolitiikkaa, joka on hyödyksi meille kaikille.

Viimeisen 10 vuoden ajan on tehty maltillisia palkkaratkaisuja, jotta mahdollisimman monille olisi töitä tarjolla. Mutta maamme nykyinen hallitus Juha Sipilän johdolla on romuttanut tämän ns. kolmikantaisen neuvottelumallin.

Istuvan hallituksemme romutti neuvottelukulttuurin ”pakkolailla”, missä työntekijä järjestöt ajettiin vasten seinää. Lopputulemana syntyi ”kiky”-sopimus, millä silloisessa tilanteessa estettiin kaikista kovimmat leikkaukset mitä maamme hallitus olisi ”pakkolailla” vienyt läpi.

Lopputulema: maamme taloutta ei uudista nykyisten työehtosopimusten romuttaminen, kuten McCarron kirjoittaa, vaan päinvastoin. Kunnolliset työehdot ja työsuhdeturva tuovat vakautta työmarkkinoille, ostovoimaa työntekijölle sekä arvokkaita verotuloja kunnille sekä valtiolle.

Nina Päivärinta
Trukinkuljettaja
Vasemmistoliitto
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi