Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Asiakkaat pompoteltavina OP:n ja Nosto-käteisautomaateista vastaavan Reklan kiistassa

Pankit ovat viime vuosina lakkauttaneet konttoreitaan, vähittäisasiakkaiden palveluita ja nyt ne pyrkivät irti käteisen rahan käsittelystä. Asiakkaat pyritään ohjaamaan ja pakottamaan sähköisten itsepalveluiden asiakkaiksi. Asiakkaat kohtaavat näissä merkeissä yhä enemmän vaikeuksia.

Lahden seudulla vaihdettiin osuuskauppa Hämeenmaan myymälöiden yhteydessä Otto-automaatit toisen palveluyhtiön Nosto-koneiksi.

Näiden käyttäjä on joutunut hämmästymään, kun me OP-ryhmän asiakkaat emme enää ole saaneet nostokuitissamme tilin saldoa näkyviin, kuten tapahtui Oton osalta.

Lisäksi pankin tiliotteessa nostopäivät on merkitty muutamaa päivää myöhäisemmäksi kuin nosto on todellisuudessa tapahtunut. Ainakin Lahden Launeen ja Metsäkankaan automaattien käyttäjät ovat huomanneet kuitissaan nostopaikaksi Tampereen.

Nosto-yhtiö automaateista vastaava Rekla oy vastaa, että he ovat neuvotelleet jo huhtikuusta 2017 alkaen OP-pankkiryhmittymän kanssa saldon näkymättömyyden korjaamiseksi. Nyt OP vakuuttaa, että saldot näkyvät nostokuiteissa tämän vuoden loppuun mennessä. On syytä ihmetellä, miksi vasta nyt, kun asiasta on neuvoteltu yli vuoden. Viivyttelystä on tehty viranomaisilmoituksia.

Otto-automaattien saldopalvelussa käytetään kotimaista verkkojärjestelmää, jota pankit hallitsevat. Tähän Nosto-järjestelmää ei ole päästetty. Jatkossakin pankkien tiliotteissa näkyy väärä nostopäivä Nosto-automaattien osalta. Virheet nostopaikkakunnan osalta on luvattu korjata pian.

Tässäkin OP:n ja Reklan kiistassa asiakkaat ovat pompoteltavina. Osuuskauppa Hämeenmaa ei ole tarkistanut Nosto-järjestelmän toimimista edistäessään Otto-automaattien vaihtoa Nosto-automaateiksi. Pankkien unelma käteisen rahan poistumisesta on vielä yhden sukupolven päässä, joten nostoautomaatit on saatava toimimaan täsmällisesti ja viiveittä eikä vain suurin piirtein.

Lasse Koskinen

Lahden kaupunginvaltuutettu,

maakuntavaltuutettu (ps)

Lue myös: Pikavippi ei, sijoittaminen kyllä - nuori osakemiljonääri työstää peruskouluille sijoitusaapista
 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi