Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Pelastakaa toimiva Vesijärvenkatu

Olen kulkenut Vesijärvenkadulla säännöllisesti niin autoillen, kävellen kuin pyörälläkin yli 20 vuotta. Kokemuksen pohjalta toivon hartaasti väylän säästyvän ”kehittäjiltä”. Heidän argumenttinsa eivät kestä kriittistä tarkastelua.

Vesijärvenkatu koetaan läpiajokaduksi. Näinhän se on ja pitää ollakin - junaradan yli tai ali kun pääsee keskustan liepeillä vain kolmesta kohdasta, joista yksi on Vesijärvenkatu. Ajaessa syntyy tietenkin myös ääntä. Sellainen elävä kaupunki on.

Ajokaistojen vähentäminen kahdesta yhteen suuntaansa haittaisi pahasti autoliikennettä. Vasemmalle kääntyvien pitää väistää vastaan tulevia ja kaikkien autoilijoiden kaikkea kadun suuntaista kevyttä liikennettä. Yhdellä kaistalla ei kukaan pääse silloin etenemään pysähtyneen ohi. Vihreä aalto ei siis toimi, vaan autot seisovat yhtenään tyhjäkäynnillä punaisissa valoissa.

Perusteluina autokaistojen vähentämiseen on käytetty parkkipaikkojen lisäämistä ja pyöräliikenteen erottamista kävelijöistä. Parkkipaikkoja on jo nyt tarpeeksi, joten enempää niitä ei tarvita. Aleksilla on pyöräliikenteelle varattu erikseen omat kaistat kadun eteläpuolelle. Mutta kun ihmisillä on asiaa kadun molemmille puolille, niin pohjoispuolellakin pyöräillään yleisesti, vaikka ei saisi. Ja pyörätielle pysäköidään autoja. Toimivuus on siis vain osittaista. Talvella pyörätien käytettävyys on usein surkea lumen ja jään takia.

Lue myös: Pyörätiet, Vesijärvenkatu ja uudet bussilinjat puhuttivat asukasillassa - "Kaikki ehdotukset jaetaan suunnittelijoiden käyttöön"
 

Vesijärvenkadun jalkakäytävät Kirkkokadun ja Lahdenkadun välillä ovat leveydeltään riittävät, kun otetaan huomioon kevyen liikenteen määrä, joka on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Aleksilla. Syykin on selvä: suuria ihmismassoja vetäviä kohteita ei ole, vaan parturikampaamoja ja muita pieniä liikkeitä. Ei ole kauppakeskusta, päivittäistavarakauppaa, koulua tms. Varovaisuutta ja toisten huomioimista toki tarvitaan aina.

Petri Pitkänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi