Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Francis McCarron: Vesijärvenkatua ei olla kaventamassa tai sulkemassa

Lahdessa ja tämänkin lehden palstoilla on käyty vilkasta keskustelua, kuinka kaupunki aikoo kaventaa tai jopa sulkea Vesijärvenkadun. Kyseessä on turha pelko, niin ei ole tapahtumassa.

Olemme Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan kanssa käsitelleet tätä viranhaltijoiden suunnalta tullutta esitystä lähetekeskustelussa. Lähetekeskustelun tuloksena ehdotusta ei tyrmätty kategorisesti, mutta sille asetettiin erittäin tiukat reunaehdot.

Reunaehdoissa huomautettiin, että Vesijärvenkadun autoliikennettä ei saa hankaloittaa tai hidastaa muun liikenteen tai katutilassa tapahtuvan toiminnan ehdoilla.

Samalla huomautettiin, että keskustan osalta on uusien ja raskaiden, sekä kaupunkilaisten arkea haittaavista rakennusprojektien sijaan siirryttävä kevyempiin kokeiluihin.

Lautakunta piti tärkeänä, että nyt otetaan pieni tuumaustauko keskustan ”mylläämisessä”. Katsotaan mitä on saatu aikaan ja kuinka hyvin asiat sujuvat, ennen kuin lapionvarteen taas tartutaan. Keskustan palveluille ja niiden asiakkaille on nyt annettava aikaa löytää toisensa.

Samassa yhteydessä lautakunta näytti vihreätä valoa Viiskulman tapahtuma-aukion kevyelle rakentamiselle. Tässäkin päätöksessä viranhaltijoita ohjeistettiin pitämään huolta, että Vesijärvenkadun liikenne ei hankaloidu.

Ilokseni nyt näyttää siltä, että pienellä budjetilla ollaan saamassa kaupunkikuvaa piristävä ja lautakunnan tahtotilaa edustava väriläiskä Vesijärvenkadun ja Päijänteenkadun kulmaan.

Vastakkainasettelu eri liikennemuotojen kesken on mielestäni täysin tarpeetonta. Tavoitteena ei saa olla ideologinen ruuhkien lisääminen tai autoilijan elämän tekeminen niin ikäväksi, että hän ei enää keskustassa autoilisi.

Minun kaupungissani keskustaan mahtuvat niin autoilijat, kävelijät, pyöräilijät kuin julkisen liikenteen käyttäjätkin.

Francis McCarron
Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan pj. (kok.)
keskustan yrittäjä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi