Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Tatuoinnit ovat etovia ja luotaantyöntäviä - mutta mitä seuraavaksi?

Kirjoittajan mielestä tatuoidut kädet ovat luotaantyöntäviä tv:n ruokaohjelmissa. Kuva: Seppo Haavisto/com.pic.

Olen pitänyt Lahtea tatuoinnin mekkana. Niin paljon tatuoituja ihmisiä liikkuu kaduilla ja niin paljon tikkauspaikkoja näyttää olevan. Viime viikolla Helsingissä käynnin jälkeen uskoisin, että Helsinki vie voiton.

Miksi ihmeessä ihmiset haluavat muuttaa ihoaan uudenlaiseksi?

Minä luulin, että vangit ja jengiläiset haluavat osoittaa merkeillään, mihin ryhmään kuuluvat tai missä ovat aikaansa kuluttaneet. Samoin merimiehet kaiketi osoittivat tatuoinneillaan maailmanympärikierroksiensa paikat.

Mutta miksi tavalliset tallaajat, vasta itseään etsivät ja tulevaisuuttaan kartoittavat, tieten tahtoen haluavat jo nuorina sitoa ihonsa merkkeihin, vaikka olisivat hieman vanhempina ajatuksiltaan aivan erilaisia. Ottavat tatuoinnin ymmärtämättä, että sen poistaminen on kivuliasta, maksaa eikä ilmeisesti koskaan lähde pois vaurioita ihoon jättämättä

Lue myös: Lihamuki ja radiomastot - valokuvanäyttely esittelee Lahti-aiheisten tatuointien kirjon
 

Media voisi katsoa peiliin. Jatkuvasti televisiossa ja lehdissä kysytään kommentteja näkyvästi tatuoiduilta artisteilta, urheilijoilta, kokeilta. Media voisi asettaa tavoitteekseen, ettei ihoaan vahingoittavia henkilöitä käytettäisi/näytettäisi.

Tatuoitujen ruokagurujen ohjelmia tuodaan televisioon, mutta miksei siellä näy toisenlaisia guruja, jotka kärsivät vaikeasta ihosairaudesta kuten psoriasis. Jos iho on rasvattu, ei hilseilyä putoa ruokaan. Varmasti psoriaatikko tekisi yhtä hyviä tai parempiakin annoksia. Tai henkilö, jonka kädet ovat palaneet pelastaessaan jonkun ihmisen liekeistä.

Mikä on tatuoinnin tulevaisuus? Voi olla, että vahingoittaminen ei pääty vain ihoon. Odotan vain, milloin johonkin ryhmään kuulumista aletaan osoittaa esimerkiksi nimettömän sormen poistamisella, korvalehden tai nenän leikkaamisella.

Ihon muokkaus on etovaa tai ainakin luotaantyöntävää.

Antti Manninen
Hollola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi