Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta: Asumistuista on tehty itseään ruokkiva automaatti

Asumistuet ovat jotakin ihan muuta kuin alunperin on tarkoitettu. Vierailija Jukka Oksaharju aika selväsanaisesti valottaa tätä hölmöyttä. Kärjistetään: vahvat miehet Kalevi Sorsa ja Johannes Virolainen aikoinaan pelasivat sulle mulle-peliä.

Maataloustukia annettiin viljelijöille, joista ei Kalen porukka hyötynyt ja esim. asumistukia vuokralla asujille, joita ei Jussin jengille tullut.

Maataloustuet EU:n myötä muuttuivat ja pikkuhiljaa vähenevät, mutta asumistukiin ei EU puutu ja ne senkun kasvavat. Valtio velkaantuu, tästähän löytyisi tosiaan kaksi miljardia kun tuet lopetettaisiin.

Ei näin voi tehdä, mutta ainakin tukien kasvu on pysäytettävä. Sulle mulle-hommaa taas: Orpon porukka käärii rahaa korkeista vuokrista ja samoin vaurastuu Kojamo ja ammattiliitot. No, mikäpä siinä jos nappulat jäävät edes Suomeen.

Oli Oksaharjulta hieno kirjoitus ja erityisesti viimeinen kappale. Helposti saatavan tulon ulkomaiset sijoittajat kyllä haistavat. Kysymys on vähän samasta asiasta, jos lähes kaikki saavat asumistukea. Onko asiassa mitään järkeä? Jos kaikilla on etukortti kauppaan, eikö olisi yksinkertaisinta laskea hintoja kaikille ilman kortteja?

Pakko sanoa: hyvä Lidl. Onko asiakkaan ostoksista saatava tieto niin iso hyöty, että korttirumba kannattaa?

Asumistuista on tehty jotenkin itseään ruokkiva automaatti. Niitä maksetaan isoistakin lukaaleista, kun kerran on todettu suomalaisten asuvan ihan törkeän ahtaasti. Tämän kalliin tukihölmöyden perkaaminen voi olla Sote-luokkaa pienempi, mutta ketä kiinnostaa, kun moni hyötyy. Minua kyllä veronmaksajana.

Antti Sillanpää
Lahti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi