Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta: Ilmaista lounasta ei politiikassakaan ole

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti vappupuheessaan tänä vuonna puolueensa tavoittelevan ensi vaalien jälkeen paikkaa hallituksessa ja ilmoitti yhtenä tavoitteena olevan alle 1 400 euroa kuukaudessa eläkettä nauttiville tarjottava 100 euron nettolisäys eläkkeisiin.

Tämä ehdotus maksaisi noin 800 miljoonaa euroa. Puheessa ei täsmennetty, mistä rahat otettaisiin.

SDP:n omassa puoluelehdessä Demokraatissa Rinne sitten 6.5. haastattelussa tarkensi, että korotus ei olisikaan tulossa heti vaalien jälkeen. ”Satasen korotus ei tule kerralla, ei yhdessä yössä”.

Kyseessä onkin vain epämääräinen periaatteellinen tavoite, kun toimittajat kyselivät miten alijäämäinen valtionbudjettimme kestäisi vielä yhden etujenlisäys-lupauksen.

Ollaanpa nyt ihan rehellisiä puoluekannasta riippumatta. Kuka uskoo, että köyhimpien eläkeläisten eläkkeet nousisivat satasella jos SDP voittaisi vaalit? Taikurinhatustako Rinne ne rahat eläkeläisille keksii?

Myös eläkeiässä olevien äänestäjien kannattaa varoa katteettomia lupauksia. Poliitikot eivät vallassa ollessakaan kykene taikomaan rahaa tyhjästä, jokainen valtion menolisäys on arvovalinta ja samalla pois suhteessa muista menomomenteista.

Perussuomalaisia äänestämällä äänestät sen puolesta että haittamaahanmuuton turhat rahareiät tukitaan ja kehitysapu otetaan kriittiseen tarkasteluun jotta valtion ja kuntien budjetissa olisi enemmän rahaa meille suomalaisille.

Matias Granlund
Perussuomalaiset
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi