Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta: Paperille hyviä lukuja työttömiltä leikkaamalla – onko hallituksen työllisyys- ja talouspolitiikka oikeaa?

Luettuani useita politiikan analyyseja ja muita juttuja eri medioista, näyttää siltä että hallituksen onnistuminen työllisyys- ja talouspolitiikassa näyttää vähitellen vakiintuvan yleisesti hyväksytyksi totuudeksi.

Tämä tarkoittaa suoraan sitä, että katsotaan samalla leikkauksien, kikyn ja työttömien jatkuvan ja syvenevän ahdistelun olevan toimivia keinoja, joilla saadaan paperille hyviä lukuja. Kuitenkaan pitkän aikajänteen kustannuksia ei tässä jakseta huomioida tarpeeksi.

Lisääntyvä syrjäytyminen ja ongelmien kasautuminen osalle väestöä maksaa yhteiskunnalle vuosien saatossa paljon. 90-luvun laman jälkeen tämä on jo kerran todettu. Samoin työelämän heikkeneminen lisää kustannuksia esimerkiksi sairauspoissaolojen muodossa.

Jos hallituksen harjoittama leikkaus- ja heikennyspolitiikka hyväksytään laajasti ”menestysreseptinä”, se merkitsee isolle väestön osalle vain syvenevää heikko-osaisuuden kierrettä.

Monille muillekin se merkitsee työelämän koventumista ja muuttumista entistäkin epävarmemmaksi, kun irtisanominen tulee helpommaksi ja matalapalkkaisten sekä osa-aikaisten työsuhteiden määrä lisääntyy. Nyt nämä tosiasiat halutaan aktiivisesti unohtaa.

Anna-Katriina Lius
Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi