Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Suunnitelma Vesijärvenkadun kaventamisesta on tyypillistä lahtelaista puuhastelua

Juhani Melanen kirjoittaa asiallisesti ja rakentavasti Lahden keskustasuunnitelmista (ESS 2.7.2018). Vesijärvenkadun kavennussuunnitelmat ovat tyypillistä lahtelaista puuhastelua ympäristöverukkeella. Samaan sarjaan kuuluu Mannerheiminkadun kavennussuunnitelma.

Kolmion Vesku–Mannerheiminkatu–Lahdenkatu sisällä on runsaasti pienempiä katuja ja aukioita, joiden mestarointi pitää riittää projektipäälliköille ja konsulteille.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Saimaankadusta piti tulla osa keskustan kehätiestä, mutta koska Oikokadun alittavasta tunnelista ei tullut mitään hinnakkaan hintalapun vuoksi, katseet kääntyivät Vesijärvenkadulle.

Lue myös: Lahdessa suunnitellaan Vesijärvenkadun kaventamista – osalla kadusta olisi vain yksi kaista kumpaankin suuntaan
 

Vesijärvenkadun kaventaminen lisäisi varmuudella keskustan tukkoisuutta ja ruuhkia, johon Melanenkin viittaa. Vesijärvenkatu on koko pituudeltaan myös pikavuoroliikenteen reitti Jyväskylään ja Helsinkiin. Tarpeellisen väylän tukkiminen ei ole tätä päivää.

Lahdessa on paljon viihtyvyyteen ja ympäristöön liittyviä ongelmia, esim. sataman lokkiongelma, Matkakeskuksen virittely käytännöllisemmäksi ja järvinäkymien näkymättömyys johtuen vääristyneistä ympäristöasenteista. Luulisi mainittujen kohteiden työllistävän riittävästi virkanaisia ja konsultteja.

Lahden kaupunkisuunnittelu on armottoman sisäänlämpiävää. Realistisemmat otteet olisivat toivottavia.

Timo Hennala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi