Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta: Maahanmuuton tarve-harkinta pitää säilyttää

Tanska, Norja ja jopa Ruotsi ovat heränneet maahanmuuton todellisiin vaikutuksiin. Tämän seurauksena maahanmuuttopolitiikka on tiukentunut.

Myös Ruotsin nykyinen päähallituspuolue sosiaalidemokraatit on esittänyt useita heikennyksiä turvapaikanhakijoiden oikeuksiin. Ruotsin pääministeri Löfvén onkin todennut ”Haluamme pienentää sitä määrää, joka tulee Ruotsiin” (HS 25.5.2018). Tiukennuksilla halutaan varmistaa maiden turvallisuutta ja hyvinvointia.

Suomessa maahanmuuton vaikutukset eivät toistaiseksi ole olleet yhtä merkittäviä kuin muissa Pohjoismaissa. Tämä johtuu pääosin vähäisemmästä maahanmuuttajien määrästä. Suomella onkin vielä hyvät mahdollisuudet varmistaa omilla päätöksillään ja toimenpiteillään, että maahanmuutto on hallittua eikä se uhkaa asukkaiden hyvinvointia tai turvallisuutta vaan rakentaa yhteiskuntaamme.

Liian vähän vastuunkantajia

Suomessa asuu tällä hetkellä maahanmuuttajia, joilla on tässä rakentamisessa tärkeä rooli. He ovat ihmisiä, jotka elättävät perheensä, maksavat veroja, noudattavat maamme lakeja, arvostavat myös naisia ja kunnioittavat tapojamme. He eivät polta autoja vaan rakentavat niitä.

Vastuuta kantavia maahanmuuttajia on kuitenkin liian vähän, emmekä me voi sallia sitä, että maahanmuutto heikentää julkista taloutta, jonka varassa maamme hyvinvointi ja turvallisuus ovat.

Suvivirsi iloisin mielin 

Tavoitteemme on, että Suomi on tulevaisuudessa maailman paras maa. Hyvinvoiva, turvallinen, oikeudenmukainen ja yhtenäinen. Maailman tasa-arvoisin maa lapsille ja aikuisille. Maa, jossa voi iloisin mielin laulaa perinteistä suvivirttä. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, tarvitaan puolueetonta tutkimustietoa myös maahanmuuton yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Tätä tietoa on jo tarjolla, mutta keskeistä on, että sitä myös osataan ja halutaan hyödyntää asukkaiden hyväksi. On selvää, ettei millään länsimaalla ole varaa ottaa vastaan henkilöitä, joilla ei ole hätää lähtömaassa ja joiden vaikutus julkiseen talouteen tai turvallisuuteen on pysyvästi negatiivinen.

Suomeen rajan yli tuleviin henkilöihin ottaa kantaa myös rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Ilkka Laitinen (HS 10.6.2018). Laitinen toteaa ”Olennaista on se, että havaitaan, otetaan kiinni, selvitetään keitä he ovat ja millä asialla ja katsotaan, että tilanne pysyy hallinnassa. Palautetaan ne, joilla ei ole tänne asiaa”.

Ei moniavioisuutta

Maahanmuuton lähtökohtana pitää olla, että täällä noudatetaan Suomen lakeja ja säädöksiä. Ihmisoikeuksien vastainen Sharia-laki ei kuulu Suomeen. Kaikenikäisiä ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti, lapsi- ja pakkoavioliitot sekä moniavioisuus ovat lailla kiellettyjä.

Lapsiin kohdistuvaan julmaan väkivaltaan ja myös epäilyksiin sellaisesta tulee aina puuttua. Se on velvollisuutemme, sillä lasten oikeudet ovat ehdottomia. Vakaviin rikoksiin syyllistyneet, kansalaisuudesta riippumatta, on pidettävä vankiloissa niin, ettei ihmisten tarvitse rajoittaa arkeaan turvattomuuden vuoksi. Väkivaltarikoksista tuomitut eivät ole tervetulleita Suomeen.

Ei tukia ilman velvollisuuksia 

Maahanmuuttajilta tulee myös vaatia suomen kielen oppimista ja kulttuurimme tuntemista, joita ilman on mahdotonta osallistua yhteiskuntamme rakentamiseen. Kielitaitovaatimus on sidottava tukiin ja oikeuksiin. Tukien tulee olla velvoittavia eikä koskaan suurempia kuin suomalaisten.

Julkisuudessa väitetään usein, että nuoret maahanmuuttajat työllistyvät aloille, joilla on työntekijäpula ja he näin kohentaisivat väestöllistä huoltosuhdetta. Tässä unohdetaan kuitenkin se tilastollinen tosiasia, että useimpien maahanmuuttajaryhmien työllistyminen on heikkoa ja vaikutus Suomen julkiseen talouteen vuosienkin jälkeen negatiivinen.

Lähi-Idästä ja Somaliasta tulleet ovat Eläketurvakeskuksen 2016 tilastojen mukaan heikoiten työllistyviä.

Paras Suomi on yhtenäinen

Nykyinen tarveharkinta toivottaa jo nyt tervetulleeksi eri alojen kaivattuja asiantuntijoita muista maista meille töihin, eikä sitä olekaan syytä poistaa.

Maailman paras Suomi on yhtenäinen, hyvinvoiva, turvallinen ja oikeudenmukainen. Maa, jossa myös maahanmuutto on hallittua. Maa, joka toimii vastuullisesti ja kantokykynsä mukaan ja huolehtii asukkaistaan. 

Lulu Ranne,
diplomi-insinööri,
Perussuomalaiset Naiset Ry, 2.vpj
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi