Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Kisapuiston stadionhanke tuo jalkapalloilun juhlaa myös Lahteen

Jalkapallon ystäville on tarjolla iloisia tapahtumia.

Tällä viikolla alkavat maailman suosituimman urheilun MM-kisat Venäjällä. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi perjantaina Kisapuiston stadionhankkeen etenemisestä. Tieto antaa uutta toivoa, koska ehdimme jo pelätä, että hanke hautautuu muiden alle.

Seuraavassa pari kommenttia suunnitelmista. Kokonaisuutena hanke vaikuttaa asialliselta ja hyvältä. Kuitenkin ’aurinkokatsomon’ jättäminen kattamatta toistaiseksi ei mielestämme ole perusteltua.

Antti Pohjakin kirjoitti lauantain ESS-blogissa, että ”aurinkokatsomon kattamisella ei ole mikään kiire”. Olemme oppineet, että kun Hämeessä jollain ”asialla ei ole kiire”, se merkitsee sitä, että toisen kirjoittajan yksivuotias pojanpoika, Onni, päässee vasta aikuisena katettuun aurinkokatsomoon. Kun rakennetaan, tehtäköön kerralla valmista. Kevyt katerakennelma tuskin budjettia pahasti horjuttaisi.

Kymppi jokaiselta kannattajalta

ESS-pääkirjoituksessa viitattiin ulkopuoliseen joukkorahoituskampanjaan ja kymmenen tuhannen allekirjoittajan vetoomukseen. Viittaus oli paikallaan, mutta se vaatisi aktiivisia toimia myös (kuntayhtiö) Spatiumilta. Jos kyseisestä joukosta jokainen pistäisi satasen likoon, olisi yksi miljoona jo kasassa.

Peräsimme edellisessä kirjoituksessamme osuusliike Hämeenmaata sponsoroimaan hanketta. Kommentteja ei ole kuulunut eikä näkynyt. Asiakasomistajissa on paljon jalkapallon ystäviä. Hyvin sopisi vaikka ’tuplabonus’ eli osuusliike tuplaisi joukkorahoituksella kerätyn summan. Uskomme, että annettu tuki olisi pitemmän päälle myös taloudellisesti tuottavaa.

Sankari yksin vai yhdessä?

Pian ryhdymme jännittämään MM-kisoja. Kiinnostuksen laajuudesta kertoo se, että myös presidenttimme osallistui ennakkohehkutukseen. Jalkapallon monimuotoisuutta kuvastaa kirjailija Jari Tervon HS-blogin spekulointi maailman parhaasta jalkapalloilijasta.

Tervo kertoi, kuinka huipputähti Christian Ronaldo juoksee maalin tehtyään yksin kätensä levittäen fanikatsomon eteen, jolloin viesti on selvä: ”minä tein maalin”.

Kun toinen tähti Leo Messi tekee maalin, kaikki joukkueen pelaajat rientävät syleilemään Messiä, jolloin viestiksi tulee: ”Me teimme maalin”. Molemmat tavat mahtuvat jalkapallon maailmaan, mutta kirjailija pitää Messin otetta ’jumalaisena’.

Toivottavasti tulevat kisat onnistuvat ilman konflikteja. Lopuksi hehkutamme FIFAn rasismin vastaista kampanjaa, ”No Racism”. Se on edelleen ajankohtainen.

Matti Annola
Tapio Patrikainen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi