Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ripatilta hyvä esitys Lahden patsaista

Lahdessa on vuosikymmeniä kiistelty patsaista ja niiden paikoista poliittisin perustein, joten on hyvä jatkaa perinnettä, kirjoittaa Seppo Toivonen. Kuva: Maria Sandell

Tapani Ripatilla on hyvä ajatus kansan eheyttämisestä vuoden 1918 traumoihin liittyen. Tosin Ripatti unohtaa sen, että Mannerheim edustaa meille suomalaisille ja lahtelaisille muutakin kuin vuoden 1918 laillisen hallituksen joukkojen ylipäällikkyyttä.

Mannerheimin ratsastajapatsas edustaa häntä myös viime sotien 1939-45 (myös vastapuolen arvostama) ylipäällikkönä sekä tasavallan presidenttinä. Fellmanin puiston ympärillä on useiden tasavallan presidenttien nimikkokatuja, vaikka heillä ei ole yhteyttä Lahteen.

Muistettakoon, että Ratsastajapatsaan vastapainona sai Lahti vastaavasti asikkalalaisen suutarin ja suomalaisen työväenliikkeen aktiivin ja kansanedustajan Eetu Salinin patsaan. Molempien nimikkokadut leikkaavat toisensa. Molemmat ovat patsaansa ansainneet, jopa nykyisillä paikoilla.

Lahdessa on vuosikymmeniä kiistelty patsaista ja niiden paikoista poliittisin perustein, joten on hyvä jatkaa perinnettä. Onnea Tapani aloitteellesi.

Seppo Toivonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi