Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Mielipide: Sotelait läpi ja korjaukset myöhemmin

ESS.ssä 10.5.2018 olevassa artikkelissa Keskustan puoluesihteeri Antti Kaikkonen kuvailee puolueensa nykytilannetta, uusien vaalien jälkeistä hallituksen muodostamiskuviota sekä tietysti soten nykyvaihetta.

Keskustan nykytilannetta kiinnostavampaa on kuitenkin Krista Kiurun, sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan, toive/usko sote-lakien käsittelyn siirtymisestä yli eduskunnan kesälomien. Ja sitten varmaan uuden eduskunnan käsittelyyn.

Lehden mukaan Kaikkonen ei halua tilannetta, että ensi vuonna uusi hallitus aloittaa taas sote-valmitelun, jota on tehty seitsemän edellisen hallituksen toimiesta eli 7x4=28 vuotta suunnilleen. Sama ministeriö on ollut valmistelemassa, vain uudet tekijät ovat tulleet vanhojen siirtyessä eläkkeelle.

Eniten surettaa Krista Kiurun tilanne. Yhtäläisyyksiä löytyy 90-luvun Sundqvist/Alho tapaukseen, jossa toinen valtionvarainministeri Arja Alho "kuittasi maksetuksi" lähes kaikki Sundqvistin miljoonavelat. Kyseessä oli Lipposen hallitus, eikä Alho varmaan toiminut pääministerin toiveiden vastaisesti.

Silloin suretti Arja Alho, joka naisena uhrattiin "tärkeimpien" päämäärien takia. Vaikka Arja Alho pian näiden kohujen katosikin eduskunnasta, hän näytti selvinneen tästä koettelmuksesta ja on toiminut aktiivisesti yhteiskunnan eri alueilla.

Ainakaan minä en jaksa enää seuraavaa 4–5 vuotta seurata tätä sote-vääntöä. Siellä on sittenkin kaikkien puolueiden näkemyksiä mukana. Nyt vain viedään sote-lait läpi eduskunnassa ja tarvittaessa eduskunta voi istua koko heinäkuunkin. Niinhän monet yksityisyrittäjät joutuvat tekemään jatkuvasti vuosittain. Uusi hallitus sitten ensi vuonna tekee tarvittavat korjausliikkeet.

Antti Manninen
Hollola

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi