Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahden satama kaipaa tapahtumia, ehdotus: kaupunginosien välinen soutukisa

Matkustajasatamassa järjestetyt peräkonttikirppikset ovat olleet suosittuja. Kuva vuodelta 2014. Kuva: Pertti Louhelainen

Lahden kaupunki mainostaa ja kehuu satamaa lahtelaisten ja matkailijoiden olohuoneeksi. Toisaalla taas virkamiehet panevat kapuloita rattaisiin. Tekninen lautakunta on muuttamassa sataman P-paikat maksulliseksi, jotta keskustan parkkipaikkamaksuja voidaan alentaa. Ei haluta ymmärtää, että sataman yrittäjät ovat eri asemassa kuin keskustan yrittäjät. Sataman yrittäjät ovat säiden armoilla ja tuloksentekoaikaa vain kesäkausi.

Satamapäällikkö vartioi sataman tyhjää toria, eikä kuulemma anna lupaa myydä siellä kesäaikana vihanneksia, uusia perunoita, metsämarjoja, puutarhamarjoja jne. Torin Sibeliustalon puoleiseen reunaa voisi perustaa ”Maalaisten torin”, jossa tuottajat myisivät lähituotteitaan vaikka joka maanantai ja perjantai-lauantaina klo 12–18.

Viime kesänä kiellettiin kirpputorikin, vaikka se olisi hyvin mahtunut toimimaan remonttimiesten rinnalla. Satamapäällikön tehtävänä pitäisi olla alueen kehittäminen yhdessä yrittäjien ja yhdistysten ja urheiluseurojen kanssa. Esitettyihin ideoihin ei pidä suhtautua yliolkaisesti. Vanhoja käytäntöjä voidaan muuttaa. Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta.

Tässä muutama uusi tapahtumaidea: kaupunginosien välinen soutukisa, kaupunkisuunnistus lähialueella, kaikkien laivojen avoimet ovet, saunailta: kaikki saunat auki satamassa ja järvellä, moottorisahaveistosten tilaustyönäytös, oma Taulon ohjaama kesäteatteri, kalastuspäivä: ongintaa rannalta, veneillä verkkoja kokemaan ja uistelemaan, valtakunnallinen ravintolapäivä satamassa, torilla, sataman ravintoloille yhteinen Vesijärvi-menu, toritanssit ja niin edelleen.

Pekka Rusila
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi